Свързани новини

13.09.2020 15:09

Кабинетът остава на власт, ако не събере 160 гласа за ВНС: Биков

Видян 2125 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Ако събере необходимите 160 гласа за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в неделя пред БНР и повтори тезата на управляващите, че няма нужда от предсрочни парламентарни избори, каквито иска продължаващият над два месеца протест.

Към момента не изглежда възможно ГЕРБ и "Обединени патриоти" да мобилизират 160 депутатски гласа за свикване на ВНС, тъй като БСП и ДПС се обявиха против нова конституция и ВНС. Но пък внесения от управляващите проект за конституция им осигури поне два месеца протакане за обсъждането ѝ и именно това, според повечето наблюдатели, е бил главният мотив на предложението. Премиерът Бойко Борисов обяви преди месец, че ще подаде оставка, ако се стигне до свикване на ВНС, определяйки предлаганата нова конституция като ключ за "рестарт" на държавата.

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство", заяви Тома Биков и добави:

"Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. в настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец". 

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани:

"Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт".

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се информации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ПЕНСИОНЕР 14.09.2020 01:45

    Задниците им са намазани с вазелин и са винаги готови.Плюс това имат и керемида да си търкат езиците,да са релефни,че като му правят ФЕЛАЦИО,да не го мъчат много.

  • 001 Anonimen 13.09.2020 18:44

    В България хамелеоните днес,са по вече от обратните китки.През недалечната 2012 година,този елемент,е искал заклеймяването на Борисов и авторитарната му партия,искал е да бъде извадена от политическия списък у нас.Днес той е плътно до задникът му,диша му пръднята следвайки го във всичките му действия.Само 15-20% от народните представители в 44-тото НС,са качествения материал на огромната сбирщина от "баластра"!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате