Свързани новини

14.09.2020 09:24

81,5% за Нинова в БСП

Видян 2825 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корнелия Нинова печели категорична победа на първия пряк избор на лидер на БСП, сочат окончателните данни, стана ясно от брифинг на партийната ЦИК. Тя получи подкрепата на 81.5% от гласовете на съпартийтите си в битката за лидерския пост. Така Нинова застава начело на партията за втори мандат. Балотаж няма да има и БСП отива на конгрес на 26 септември, днес се събира Националният съвет.


„Социалистите направиха промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача да направим промяната в България необратима”, заяви самата Нинова на първата си пресконференция след прекия избор за соцлидер.


"Възхиващавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интерес и изависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно", подчерта тя.


Според партийния ЦИК прекият избор е легитимен, след като избирателната активност в Левицата надскочи 50% и стигна 67%. Избирателите с право на глас в партията са 80 236. От тях са гласували 53 807.


В полза на Нинова са гласували общо са подали 43 228 социалисти. Основният ѝ опонент Кирил Добрев е спечелил доверието на  7 914 леви, което е 14,9%. На трето място е Красимир Янков, за когото са гласували 1 118 социалисти -  малко над 2%. За Валери Жаблянов вот са подали 1,4% от социалистите.


Според председателя на ЦИК на БСП социалистите показали активност и че партията е демократична: "Те желаят да избират председателя на БСП", изтъкна Емил Войнов.


„Изборът за председател на БСП беше честен”. „Всички кандидати бях с равни условия в лидерската битка. Организацията на вота беше перфектна”, каза той. “Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на изборния резултат”, добави Войнов. След изборите те ще бъдат предадени на Общопартийната контролна комисия и на тези по места.


"Българските социалисти показаха, че могат да проведат, да организират и да довършат докрай един наистина исторически и революционен избор за председател на БСП. За първи път в историята на партията и за първи път в България - довършен докрай такъв избор."


"Социалистите доказаха, че могат - без пари, без заплати, без професионално назначена изборна администрация - да проведат един честен избор”, посочи пред bTV зам.-шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски. „Г-н Борисов може да гледа и да се учи и, дай, Боже, някой ден неговата партия да стигне до това ниво - членовете да избират, а не той сам да се самоназначава", каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 14.09.2020 09:50

    И все пак,КАК могат да се ПРОВЕРЯТ тези СМЕТКИ,ЦИФРИ?!ПРИМЕРНО:ПОСОЧВА се едно произволно населено място в което е проведен ИЗБОР,вижда се колко е БРОЯ на ГЛАСУВАЛИТЕ и този БРОЙ се сверява с данните в централата на "бсп"!? И още нещо,НЯКОЙ да разбра КОЛКО са ЧЛЕНОВЕТЕ на "бсп"?! КОЙ,КОЙ,КОЙ ги ПРЕБРОИ и КАК???? ПОЖЕЛАВАМЕ УСПЕХ на другарката Нинова!!!

  • 003 Anonimen 13.09.2020 15:18

    Все пак е хубаво,че се намери поне един политик,който не може да бъде купен.Поздравления за Нинова и надежда за БСП.

  • 002 Anonimen 13.09.2020 12:18

    Нинова захващай се за работа ритай борисов гони мафията че изсекаха горите и няма да има вода...

  • 001 ха ха 13.09.2020 09:31

    Ей, колко жалко, Бойчето вложи десетки милиони народна пара в пустата опозиция и пак сакатлък...Да си взима пловдиския свинар, еврейчето Станишев барабар с жена му, тариката Киро и сие в партията си, та да вдигне малко %-те

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от