Свързани новини

13.09.2020 09:00

Отказахме убежище и на руски опозиционер

Видян 2788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като България не само отказа убежище, но и върна турски опозиционери, противозаконната политика на кабинета е показателна и спрямо друг режим.
Руският опозиционен активист Евгений Чупов, който повече от година се намира със семейството си в България, е получил отказ от българските власти за политическо убежище. Това съобщава самият той пред Радио Свобода - руската редакция на Радио Свободна Европа.

41-годишният преподавател по английски език влязъл в полезрението на руските правоохранителни органи миналата година преди изборите за местния парламент – Московската дума. Той помагал в кампанията на кандидата за депутат Иван Жданов, който е директор и главен юрист на Фонда за борба с корупцията (ФБК) на Алексей Навални.

Според разказа му, той е бил задържан, когато разнасял листовки за изборите. Освободен е след близо 12-часов престой в следствието и срещу него са заведени две дела - за „разпространение на екстремистка литература“ и за „умишлено повреждане на чуждо имущество“.

По същото време Чупов се подготвял да отиде на почивка в България със семейството си, имал вече българска виза и билети за пътуването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион