Свързани новини

11.09.2020 14:19

Мъжете и партиите, които смени Шаренкова

Видян 17522 пъти | Коментари 0
Гласували 12 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Любимата дума на бъдещата червена депутатка, ако не й мине котка път, Светлана Шаренкова е "мъжество", сякаш е героиня от някоя класика тип Съдба на куртизанка. Психолози ни попитаха имаме ли някакво обяснение, защото постоянното й повтаряне в нейните изказвания, на тях им се струвало "грешка по Фройд"? Ето какво отговорихме:

Когато легендата и зам.-председател на СДС Петко Симеонов забелязва симпатичната Светлана Шаренкова, той веднага вижда в нея потенциал. В това число и за политическа кариера. Късметът обаче не я съпътства, както ще бъде и в бъдеще в нейния път, понеже точно в онзи момент СДС се цепи, а Симеонов избира страната на президента Желев и ДПС след Боянските ливади от лятото на 1991 г. в тяхното СДС-Либерали. То за малко изпада от парламента, но поне й осигурява далеч не толкова престижното място на общинския съветник на Столичния парламент. Венецът на политическата й кариера на този етап - заместник-председател на оформилата се от движението Партия Либерали, е искането за рушене на Паметника на Съветската армия от 18.03.1993 г. Когато се представя учудващо на парламентарните избори през 1995 г., Шаренкова не става депутат, както е мечтала,  и вижда, че либералите остават само в Несебър с другата им най-ярка фигура - местния бос Митьо Янков, по-късно разстрелян в неизяснен и досега атентат, а наследен от лейтенанта в системата Митьо Очите, дамата се ориентира към червените, които точно са взели властта.


 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


Намира либерален мост към Мултигруп, близка до ДПС, но президентът й Илия Павлов има прекрасната си половинка Дарина и вниманието на много дами. Ала неговият вицепрезидент Димитър Иванов се оказва близък със силния човек в БСП Николай Добрев, който също не е безразличен към нейния чар. Той я и прави шеф на фонд 13 века България, където тя не управлява дълго, но  пък сътворява чудеса - финансовата инспекция при следващото правителство - на Костов, установява огромни злоупотреби в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля