Свързани новини

10.09.2020 14:12

Поне 2 мес. закъснение за предплатената от ББ3 ваксина на Astra Zeneca, представителявана от майката на наша евродепутатка

Видян 10771 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представител на Astra Zeneca призна, че вместо през ноември да бъде готова, а от декември да бъдат започнати доставки поне на медперсонала, предплатената от ЕС, включително и от кабинета Борисов 3, ваксина срещу коронавирус на британския производител ще бъде готова "в началото на 2021". В студиото на най-авторитетното предаване на първи канал на италианската държавна телевизия РАИ Порта-а-порта от него беше уточнено, че неопределеното понятие се отнасяло до зимата на идната година. Т.е. закъснението, което се наложи поради обявеното вчера спиране по работата върху ваксината заради пазена в тайна неочаквана и твърде остра алергична реакция на доброволец, върху когото се изпробва, ще бъде поне 2 месеца, а за реалните доставки - и повече.

Според представителя на компанията, чийто агент в България е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел, трябвало да бъдем благодарни, че изобщо е "рапортуван" проблем. Което не е твърде умен пиар: закъснението в готовността и доставките щеше да го издаде. Не се обяснява нито за каква реакция на организма става въпрос, нито защо 1 ден спиране ще струва 2 месеца забавяне, но логиката подсказва, че проблемът е сериозен.

В същото време от 10 дни започнаха доставките на вече готовата руска ваксина срещу коронавирус в болниците на страната. Тя се произвежда от близо месец, а в момента се подлага на регистрация и в първите държави, които я


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!