Свързани новини

10.09.2020 11:49

Надявам се скоро да възстановим въздушните връзки: Николова в Москва

Видян 1948 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надявам се в скоро време да възстановим въздушните връзки между нашите две страни, защото България и Русия разполагат с традиционно отлични отношения в областта на туризма, както на институционално, така и на експертно ниво. Русия е приоритетен туристически пазар за страната ни. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна Николова по време на срещата си в Москва с представители на български и руски туроператори.
Отново бих искала да Ви уверя, че в условията на продължаващата пандемия от COVID-19, България е безопасна туристическа дестинация, която очаква да посрещне своите приятели и гости от Русия. Министерството на туризма гарантира за безпроблемното и сигурно протичане на зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021, заяви вицепремиерът Николова. Правя редовно посещения в местата за настаняване и хранене, за да следя за изпълнението на санитарните препоръки  във връзка с коронавируса, увери министърът на туризма присъстващите представители на бизнеса.
Туроператорите заявиха желанието си за организиране на повече чартъри и развитие на здравен и балнео туризъм. Нашата минерална вода има лечебни качества и не случайно немската здравна каса включи България сред държавите, в които ще признава разходите за възстановяване на нейните пенсионери, подчерта Марияна Николова. Туроператорите поставиха и въпроса за издаването на визи. От българска страна, в лицето и на посолството, ни получиха уверение, че срокът,  в който обработват заявките за визи е много съкратен - 3-4 дни, а понякога и до 48 часа.
Има възможност да се увеличат чартърните програми за България, но е факт огромна конкуренция от Турция, където няма визи и затова за нас е важно бързо да вадим визи, заявиха участващите в срещата туроператори. Сега български визи се вадят в три основни центъра - Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се