Свързани новини

09.09.2020 16:00

След вота на 12 септември идва време за консолидация: Нинова

Видян 2399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автор Павлета Давидова, в. "Дума"

 
КОРНЕЛИЯ НИНОВА е родена на 16 януари 1969 г. Има висше образование по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Народен представител от "БСП за България". Председател на БСП от 2016 г. и кандидат за втори мандат.

- Г-жо Нинова, как смятате да повишите доверието към БСП и да привлечете нови симпатизанти и членове?


- По два начина, които са взаимосвързани. Вътре в партията и към всички избиратели навън. Това е поемането на конкретни и изпълними обещания, от които след това не се отмятаме. Партията да не бъде въвличана в скрити договорки за лична изгода, което отблъсква хората и води до загуба на доверие. Ще продължа да давам път на младите хора с приемственост между поколенията. Така действах през последните четири години, така мисля да продължа. И особено важно е представянето и следването на конкретни секторни политики, подчинени на грижата за хората. Само така може да се изгради доверие вътре и навън, което да ни даде шанс да променяме и управляваме страната.

- Защо членовете на БСП трябва да предпочетат точно вашата кандидатура за председател на партията?


- Те трябват да избират измежду всички кандидати на базата на свършеното дотук и програмите им за бъдещето. В моя случай аз отивам на този избор като председател със спечелени президентски избори, удвоени депутати от 38 на 80, увеличени евродепутати от 4 на 5, от нула на 4 областни кмета, общ брой увеличени кметове и общински съветници. Работи и е все по-влиятелна обещаната от мен и толкова искана от социалистите наша телевизия. С действията си парламентарната група доказа, че БСП е единствената парламентарна опозиция на сегашния олигархично-мафиотски модел на управление. Не се съгласих за личното си благополучие да стана председател на парламента и да предам един милион българи, които гласуваха за БСП. Нито да вкарам партията в безпринципна коалиция с ГЕРБ, за да се възползвам от власт и пари. Може би най-важното оттук насетне е, че заедно със стотици учени, експерти, членове и симпатизанти изработихме програмата "Визия за България." Тоест създадохме алтернатива за бъдещо управление.

- Готов ли е екипът, с който възнамерявате да работите? Има ли в него място за ваши опоненти?


- Има място за всеки почтен и подготвен другар. Подготвените, дейни, мотивирани и лоялни хора са основна ценност за всяка организация. В този план натрупвах доста опит. Няма място за хора със зависимости -


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд