Свързани новини

09.09.2020 16:19

МВР показа лукса, в който живеят задържаните в Кюстендил

Видян 2119 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР показа лукса, в който живеят задържаните при акцията в Кюстендил.

В четвъртък сутринта под ръководството на Специализираната прокуратурата стартира операция по противодействие на организираната престъпност в града. В ромската махала на града са извършени арести на членове от клановете на Ропотамците и Гольовците. Те са разследвани като организирана престъпна група за рекет, лихварство, наркотици и побой. Според разследващите именно тези фамилии стоят зад последните престъпления, станали в Кюстендил и региона.

На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който даде кратък брифинг.

„Към момента се провеждат действия по разследване, касаещо организирана престъпна група за лихварство, разпространение на наркотици и силови действия”, заяви той.

Задържани са 6 човека, за които има данни, че са криминално проявени. Издирват се още двама или трима. В четвъртък ще се реши кои да останат в ареста, какви мерки да им бъдат наложени и какви обвинения да получат, обясни още главният прокурор. Той припомни, че преди няколко месеца в града бяха нападнати и бити полицаи.



Виж видео ТУК!


"Хората трябва да знаят, че освен права, имат и задължения. Те трябва да са еднакви за всички, независимо дали става дума за богати, бедни, българи или роми", добави Гешев.

"Няма нищо лошо в това да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища. Вижте в какви къщи живеят, какви коли карат - стандар, който не могат да си позволят преобладаващата част от българските граждани. Част от работата ни е да не допускаме в страната да виждаме хора, които карат скъпи коли, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност - било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно, но не дават нищо за държавата си", обясни главният прокурор.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Коко 09.09.2020 16:40

    Дали това е работата на каскета или на МВР и районни прокуратури. този ограничен човек може ли да изпълнява задълженията си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но