Свързани новини

10.09.2020 14:33

Тръмп е номиниран отново за Нобеловата награда за мир

Видян 2408 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът Доналд Тръмп отново е номиниран за Нобелова награда за мир, макар че списъкът на онези, които ще се борят ще стане ясен след месеци, съобщава newsweek.


 Той е номиниран от Кристиан Тибринг-Джеде, десен член на норвежкия парламент. Номинацията е за постигането с негова помощ на мирно споразумение между Израел и Обединените арабски емирства през август.


 Има ниска степен за номиниране на някого за Нобелова награда за мир и огромното мнозинство не влиза в окончателния списък, от който се избира победител.


"Мисля, че той се е опитал да въдвори мир между нациите, повече, отколкото повечето други кандидати за наградата за мир", каза норвежкият депутат, който е и председател на норвежката делегация в Парламентарната асамблея на НАТО. В номинационното си писмо той пише: „Като се очаква от други страни да последват стъпките на ОАЕ, това споразумение може да промени играта, която ще превърне Близкия Изток в регион на сътрудничество и просперитет“.


Той посочва и ключовата роля на Тръмп за разрешаване на конфликти като спора за Кашмир между Индия и Пакистан и конфликта между Северна и Южна Корея, както и опита да се справи с ядрените амбиции на Северна Корея. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.09.2020 14:47

    Това да не е някаква тъпа шега

  • 003 Anonimen 09.09.2020 16:12

    Оранжевият клоун е на път да фкара страната си ф гражданска война, ако не я фкарал вече. Ф тоя смисъл освен за нобелова калъфка за мир, трЕа да го номинират и за наградата Дарвин !!!

  • 002 Anonimen 09.09.2020 16:11

    А Обонго, защо получи Нобел? Паметта ли ми изневерява, или слезлият от клона Барак Хюсеинович, подпали война, хвърли доста съчки в редица тлеещи конфликти, а ястребите и лешоядите в Пентагона не останаха гладни и жадни, получаваха редовно месце и кръв !!!

  • 001 Anonimen 09.09.2020 16:11

    Догодина трябва и Нобел за медицина, заради пехливанските борби с корона вируса! А един от аргументите направо кърти - понеже за разлика от предишните президенти не е започнал война, което си е съвсем вярно !!!

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния