Свързани новини

09.09.2020 14:50

Борисов не е поканен утре в ЕП: Правителствената информационна служба

Видян 3971 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Тиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен утре в Европейския парламент за дебат за върховенството на закона в България, категорично не отговаря на истината. Нито премиерът Борисов, нито който и да е член на българското правителство имат покана за предстоящото на 10 септември заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE. Нещо повече – регламентът на предвиденото в дневния ред изслушване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова относно Механизма за сътрудничество и проверка не допуска изразяване на становище от българското правителство. На запитване от страна на Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел е получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на правителството, тъй като основната цел е да бъде обсъдена позицията на Европейската комисия относно Механизма от членовете на комисията", съобщиха от Правителствената информационна служба.

По-рано днес Слави Трифонов попита дали утре премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев ще отидат в Европарламента на дискусията, посветена на България.

"Бойко Борисов и Иван Гешев са поканени утре в Европейския парламент на нов дебат за върховенството на закона в България. Те бяха призовани и преди 12 дни, обаче не отидоха. А после от прокуратурата излъгаха, че те били организирали срещата. А от ГЕРБ пък излъгаха, че българското правителство било получило подкрепа. И сега, уважаеми сънародници, става много интересно.

Борисов и Гешев ще отидат ли утре или пак ще изпратят някакви „калинки“?
Защото в крайна сметка България е пълноправен член на Европейския съюз и има правила, европейски разпоредби и договори, и България не може да бъде ограден двор, собственост на Борисов и Гешев. И ако тук Борисов и Гешев правят каквото си искат, дали могат да правят каквото си искат на ниво Европейски съюз?

Ех, колко интересни въпроси, които ще получат своите отговори още утре. И тук искам да направя един извод: добре, че влязохме в Европейския съюз, че да има още една инстанция, на която да се надяваме да подпомогне законността и справедливостта в нашата Родина. А дали е само надежда - ще разберем много скоро…", написа Трифонов в профила си във фейсбук.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв