Свързани новини

09.09.2020 13:44

Вигенин: Кандидатите за председател на БСП нямат основание да се оплакват от неравнопоставеност

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няма да правя пространни коментари, но се чувствам длъжен да споделя няколко неща във връзка с предстоящия избор за председател на #БСП.
*Първо, смятам че Централната комисия по провеждане на избора (ЦКПИ) си върши работата изключително акуратно и с нито едно свое решение не е дала повод да има съмнения в нейната обективност и безпристрастност. Нейна задача е да гарантира успешното провеждане на избора. Атаките срещу нея идват от хора, които месеци наред правят всичко възможно изборът да се провали. На тях тя наистина пречи.
*Второ, не виждам основания кандидатите да се оплакват от неравнопоставеност. Логично, както при всеки мажоритарен избор, досегашният председател има естествен бонус по отношение на разпознаваемост. Но има и товар, който потенциално го дърпа надолу. Затова задача на останалите кандидати не е само да посочат грешките и да обосноват нуждата от промяна, но и да покажат, че носят по-добра алтернатива. Повечето от тях от дълго време, много преди кампанията, развиват тезите си, друг е въпросът доколко убедителни са били. Сега, по време на официалната кампания, са налице всички възможни гаранции за равнопоставеност от страна на ЦКПИ. Уникално е, бих добавил, че за пръв път действащият председател се оттегли от поста, за да се бори за преизбирането си.
*Трето, струват ми се силно преувеличени оплакванията за натиск върху членове или партийни структури да гласуват за Нинова. Може и да има такива случаи някъде, но има и механизъм за сигнали до ОИК и ЦКПИ, нямам информация да е използван. Но да сме точни – призивите за участие и информирането на членовете кога и къде се провежда изборът не е натиск, а е рутинно задължение на партийните ръководства по места. Въпрос на организационна култура и на политическа отговорност е всяка общинска структура да се стреми към възможно най-високо участие на социалистите в избора. Алармирането за натиск идва отново точно от тези, които месеци наред се опитваха да спрат, а сега вече да провалят избора с призиви за неучастие, без оглед на последиците за БСП от такова развитие. В област Ямбол например стремежът е към висока активност, която ще покаже жизнеспособността на структурите, това е усилието на партийните ръководства – да създадат условия всеки член на БСП да може да участва в избора, ако има желание за това. За кого обаче ще гласуват социалистите е въпрос на работа на щабовете на кандидатите, тяхната популярност и т.н. Не са поставяни никакви пречки или ограничения пред никого, но трябва да приемем и фактите - големите срещи на Нинова в Елхово и Ямбол са резултат от интереса на социалистите да я чуят; същите усилия сме готови да положим и за всеки друг кандидат, който би искал да посети региона, теренът е еднакъв за всички, но имам обосновано предположение, че залите просто не биха се напълнили.
*Четвърто, избирателните списъци. Късното обявяване на окончателните списъци не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат