Свързани новини

09.09.2020 13:30

Туристическият сектор е с голямо значение за устойчивото развитие на икономиките ни: Николова

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вярвам, че Министерството на туризма и Уралската асоциация по туризъм имат много общи цели и области, в които да задълбочим нашето сътрудничество и именно сега е моментът за това. Туристическият сектор е с голямо значение за устойчивото развитие на икономиките и на двете държави, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна Николова на срещата си в Москва с изпълнителния директор на Уралската асоциация по туризъм, г-н Михаил Малцев.
Българското правителство предприе навременни мерки, с които да облекчи максимално туристическия сектор и, които имаха видим ползотворен ефект за туристическия бранш, каза вицепремиерът Николова. Във всички хотели, ресторанти и други обекти, както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация, срещу разпространението на COVID-19, като всеки сигнал, свързан с тяхното нарушаване своевременно се проверява, посочи тя.
Вицепремиерът Николова подчерта, че България остава сред страните с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна туристическа дестинация.
От свое име и от името на Уралската асоциация по туризъм Ви поздравявам за назначението Ви за министър на туризма. За Урал, който е с 12,5 млн. души население, България е приоритетно направление за туризъм. Всяка година имаме връзка с Бургас 4 пъти седмично. Обмисляме да се възстановят полетите и до Варна, но коронакризата спря това, заяви изпълнителният директор на Уралската асоциация по туризъм, г-н Михаил Малцев. Той изрази интерес и за чартърни полети през зимния сезон до Пловдив и за преговори в тази посока след приключване на пандемията от Ковид. Г-н Малцев изрази интереса на Уралската асоциация към българските балнео курортите, особено Велинград и е готов на разговори в тази посока с Министерството на туризма и кметовете на различни общини. Смята през летните месеци да привлекат и българска компания, която да лети до Бургас заедно с уралската и да се организират пътувания и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак