Свързани новини

08.09.2020 09:24

Вода за 5 мес. в Бургас: Екоминистърът, а къде е милиардът за язовири?

Видян 5165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бургас е заплашен от воден режим, а за града и Южното Черноморие има вода за още около пет месеца, заяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро пред Нова.

“Цялото Черноморие, ако не управляваме Камчия по друг начин, ще има проблем. За Бургас проблемът стои, има вода за 5 месеца, трябва за 15 ,за Бургас трябва да положим изключителни усилия”, каза Димитров.

Той добави, че от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще представят спешни мерки за справяне с водната криза по Черноморието, която ще бъде обсъдена по време на следващия коалиционен съвет на управляващите.

Екоминистърът беше на проверка на язовир “Копринка” край Казанлък, където граждани сигнализираха, че обемите са намалели значително, а според тях става въпрос за източване на водите от частни лица.

На място министърът заяви, че в последните 15 години водата от река Тунджа не е отклонявана за захранването на “Копринка” и свързания с него язовир “Жребчево”. Големия спад Димитров отдаде и на факта, че последните четири години са били “сушави”.

По думи на министъра, ако сушата продължава тя ще предостави опасност за запълване на сондажите в районите на Ямбол, Сливен, Елхово и Нова Загора.

Пред Нова Димитров коментира и въпроса с решението за отдаването на концесии на хора, близки до лидера на “Воля” Веселин Марешки. Той заяви, че подобни процедури вървят постоянно и че процесът по вземане на решения трае няколко месеца. Министърът подчерта, че ако е имало “търговия” между политическите сили, тя се е случила без негово знание.

През изминалата седмица Марешки и 10 от общо 12 депутати на “Воля” подписаха проекта на ГЕРБ за нова конституция в Народното събрание, след като само ден по-рано от партията твърдяха, че няма да подкрепят управляващите. В деня, в който Марешки и съпартийците му подкрепиха проекта Министерския съвет гласува концесия за 20 години плажа "Кабакум север 2" на фирма, собственост на доскорошния депутат от "Воля" и смятан за дясна ръка на Марешки в парламента Андон Дончев, предаде Свободна Европа.


 Снимка: Dnes.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак