Свързани новини

07.09.2020 08:09

И чужди евродепутати на бг протеста в Брюксел

Видян 3020 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българи, живеещи в Белгия, се събраха пред Еврокомисията на пореден протест с искане за оставките на кабинета Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестът беше подкрепен и от евродепутати от групите на Зелените и на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Томас Вайц, евродепутат и съпредседател на Европейските Зелени, изрази възхищението си от смелостта на българските граждани да бъдат всеки ден на улицата и да застанат срещу репресиите и полицейското насилие. Той акцентира, че с битката си срещу корупцията и за демокрация и прозрачно управление българите се борят и за правата на всички граждани на ЕС, предаде OFFNews.bg.

Вайц напомни, че според Конституцията властта произлиза от народа. И тъй като мнозинството българи искат нови избори, призивът на евродепутата към българския премиер е:" Добре дошъл в демокрацията, г-н Борисов!"

Тери Райнтке, евродепутат и координатор на Зелените в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), заяви, че подкрепя българските граждани в битката за правова държава и демокрация, които са фундаментални ценности на ЕС. Тя изрази очакване, че кризата в България ще намери отражение и в Доклада на Европейската комисия по новия механизъм за върховенство на закона в ЕС.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!



Елена Йончева, в качеството си на журналист и евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, акцентира, че преди 13-14 години България можеше да се сравнява с държави като Франция по свобода на словото, а днес не се доближаваме до нито една европейска държава по този индекс.

Европейската народна партия не казва дума срещу управлението на България. Очакваме ЕК и ЕП да отворят очи за случващото се в България и да вземат мерки, призова Йончева.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв