Свързани новини

05.09.2020 14:39

До мятащите бомби имаше цивилни полицаи: Експерт

Видян 2639 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

”В онази кървава нощ на милиционерските дълги ножове бях на площада. Видях с очите си какво се случи, как и мисля, че знам защо. По случващото се на площада могат да се правят индиректни изводи, но от командите, идващи от трите изградени от властта оперативни центъра за управление на полицейските и други привлечени сили, изводите са недвусмислени. И верни”, написа бившият служител на НСО Николай Марков в социалната мрежа фейсбук. "Криминалните дойдоха около 22.00 часа от посока на хотел "Шератон" и между тях имаше цивилни полицаи, които разпознах. Тези лица нямат нищо общо с децата от футболните агитки на различни отбори. Последните, почти бяха си разотишли вече.


Тогава започна истинската канонада от бомби по главите на умишлено струпаните на куп жандармеристи пред стъпалата на парламента. До почти всеки от хвърлящите подобни работи стоеше цивилен полицай от криминална полиция, а около всички тях имаше други жандармеристи, които гледаха безучастно, а някои от тях дори се усмихваха.


Няколко жени подканваха и дори молеха полицаите да задържат провокаторите /така наричаха групата на криминалите/, но те останаха безучастни и гледаха в друга посока на разговарящите с тях. Видимо беше, че те знаеха каква работа и цел имаше канонадата от бомби, хвърлени върху главите на колегите им. Всичко се записваше със специално видеонаблюденние, монтирано само за тази вечер. Двата оперативни центъра за ръководство на полицейските сили обработваха огромно количество данни и ги привеждаха във вид на удобен за властта доказателствен материал. След като събраха необходимото, започна втората фаза - "потушаване на бунта". В тази фаза доведените криминали бяха пропуснати и се оттеглиха в група, както и дойдоха под полицейски контрол, а в клещите на биещата полиция попаднаха напълно невинни младежи, обвинени във всички смъртни грехове. Имаше много кръв, която се отмиваше от цивилни лица с пластмасови шишета в ръка. Това се случи в онази кървава сикаджийска бойкова нощ, точно по начина, по който беше убит с гранатомет и Чакъра. Всичко, в името на зловещ личен пиар.


Не съм медицински специалист, но съм убеден, че имаме работа с психично болен човек. Повечето от познатите и известни диктатори са психически нестабилни хора. Този разговор е особен, затова ще спра дотук, въпреки, че хич не ми се иска ние и децата ни да умираме от ръката на евентуален шизофреник, който има способност да вижда заплаха и там, където такава не съществува. Това е вече опасна игра и държавата трябва да има достатъчно инструменти за ефективен контрол, който да влезе в действие! Бездействието е бъдеща невинна смърт. Лудите, лудите - те да са живи", пише още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.09.2020 20:43

    недопустимо е да има цивилни полицаи на протеста. Защо? Четох изявлението на Трайчо Трайков, за едно момче, гонено от цивилни. Естествено е да не знае, че са полицаи. На такива протести трябва да има само униформени, с идентификационни номера полицаи, за да знаят гражданите, какво означава да окажеш съпротива на цивилен със свински опашки

  • 001 Anonimen 05.09.2020 15:55

    Свикват Велико народно въстание II - на 10 септември Отровното трио свиква Велико народно въстание за втори път. То ще се проведе на 10 септември, а обявеният начален час е 8 сутринта. Очаква се и на него да присъстват хиляди хора. Новината за ВНС II съобщиха организаторите - адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян. Към този момент има и голям интерес към обявеното във Facebook събитие. Великото народно въстание на 2 септември се случи паралелно със старта на новия политически сезон. В протеста се включиха хиляди хора, а демонстрацията бе една от най-масовите за последните години. Стигна се и до ескалации на напрежението. Сблъсъци между граждани и полиция имаше при системните опити за пробив на полицейските кордони. "Пародията със събраните гласове за нова Конституция е позорна за България! Ние няма да забравим, ние няма да простим! Ние няма да забравим "кървавата сряда". Няма да простим на политиците и на Борисов, които изцапаха ръцете си с кръв", посочиха още от "Отровното трио". През изминалата седмица управляващите от ГЕРБ успяха да съберат 120 депутатски гласа подкрепа, за да внесат проект за нова Конституция в Народното събрание. Под проекта са се подписали и от партия "Воля", въпреки заявката на Веселин Марешки, че формацията му няма да участва в събирането на гласове. Същият ден стана ясно, че на правителственото си заседание в сряда МС е взело решение да отдаде на концесия плаж "Кабакум" в ръцете на бивш депутат от "Воля".

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще