Свързани новини

05.09.2020 14:19

Свикването на ВНС е мисия невъзможна. Референдумът е елементарен номер: Проф. Пламен Киров

Видян 2168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свикването на Велико Народно събрание (ВНС) и подкрепа за проекта на ГЕРБ за нова Конституция е мисия невъзможна, а целта на продължаването на процедурата цели единствено удължаване на мандата на правителството и парламента, както и избягване на служебен кабинет.


Това заяви пред „Нова телевизия“ ръководителят на катедрата по Конституционноправни науки в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и бивш конституционен съдия проф. д-р Пламен Киров.


В сряда проектът на ГЕРБ за нова Конституция получи 127 гласа, които бяха осигурени от коалиционния партньор „Обединени патриоти“ и депутати от „Воля“, начело с лидера на партията Веселин Марешки, който само ден по-рано категорично заяви , че няма да се подпише под проекта и дори не го е чел. След това стана ясно, че доскорошният депутат от „Воля“ Андон Дончев става концесионер на плажа „Кабакум- Север 2“, а фирма, свързана с депутата от НФСБ Георги Колев, получава част от плажа „Несебър юг“, предаде lex.bg.


„Всички разбраха, че този проект беше направен набързо, без особено голямо старание. Целта е само да се осигури необходимото време, което да удължи мандата на правителството, съответно на Народното събрание“, коментира проф. Киров и припомни, че сега два месеца – до 2 ноември 2020 г., той не може да бъде обсъждан, а дискусията по него може да продължи до 2 февруари 2021 г.


Той не очаква БСП и ДПС да променят позициите си да не подкрепят проекта, което го обрича на невъзможност да получи нужните вече 160 гласа за свикване на ВНС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви