Свързани новини

04.09.2020 16:10

Евронюз: България протестира, а Борисов налива масло в огъня

Видян 3453 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България протестира, премиерът Борисов „налива масло в огъня“ с планове за промяна на конституцията“ . Под такова заглавие е репортажът на Евронюз за последните събития у нас.

Българският премиер Бойко Борисов “само налива масло в огъня” с плановете си да прокара спорни нови конституционни реформи, цитира Евронюз лидер на опозицията.

Лидерът на Да, България Христо Иванов казва пред световната медия, че плановете на премиера за изменение на конституцията вече са “стигнали до задънена улица”, заявявайки, че е малко вероятно да осигури 160-те гласа, необходими му в парламента, за да прокара окончателните промени.

Публикацията информира за насилието по улиците на София на една от най-големите демонстрации от близо 60 дни антиправителствени протести.

Съобщавайки за изявлението от страна на ГЕРБ, че няма да подадат оставка, Евронюз коментира:

    „Вместо това Борисов извършва реконструкция на дясноцентристкото си правителство и предлага да промени политическата система на страната чрез конституционни промени в опит да облекчи обществените вълнения“.

“Има много гняв”, цитира думите на Христо Иванов Евронюз по повод сблъсъците на протестите снощи. “Мисля, че ако не нещо друго, то събитията от днес и вчера само наливат масло в огъня. Мисля, че Борисов по никакъв начин не може да потуши протестите.”

За десетки ранени журналисти съобщава текстът, между които е журналистът на свободна практика Димитър Керанов.

Съюзът на българските журналисти публикува изявление, осъждащо „насилието над журналисти“ по време на полицейския отговор, завършва Евронюз, цитирана от БГНЕС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Соня Момчилова 04.09.2020 19:57

    От стената на гражданка от Варна: Нали ви казах, че живея до детска градина и децата следобед, като ги изведат на двора започват да викат ”Оставка”. Днес започнаха от сутринта. Учителките както обикновено веднага ги спряха, но малките този път не се дадоха и започнаха да викат „Бойко ку..во“. След като им забраниха и това започнаха да викат „Уууууу“. Учителките ги оставиха този път да си протестират. Някога децата викаха „Самолет“. Това сега не е нормално и трябва да свърши. Този човек трябва да се засрами и да подаде оставка.

  • 002 Julian Voynov 5 hrs · 04.09.2020 19:56

    Julian Voynov 5 hrs · https://www.facebook.com/jvoynov/posts/10158465375388608 Това е синът на близки приятели, който преди две години завърши обучението си в Англия и се завърна в България, защото искаше да живее и работи в родината си. По време на полицейските изстъпления на 2-ри септември е пребит и арестуван без никаква причина и е отведен в 6-то РПУ, където прекара 24 часа и беше освободен тази нощ. Причината за ареста е, че е говорил със своя позната, когато покрай тях минава гонен от полицията протестиращ, който полицаите не успяват да настигнат. За сметка на това те се нахвърлят на него, пребиват го с палки, разкъсват му дрехите и го отвеждат в 6-то РПУ. Родителите му разбират, че е арестуван, тъй като един от другите арестувани успява да скрие телефона си в чорапа и така изпраща SMS на сестрата на момчето. Родителите му пътуват цяла нощ от морето, където са на почивка, за да го приберат от ареста. Освободен е без да са му предявени никави обвинения (поне към този момент), а и най-вероятно няма да му бъдат повдигнати. Това е полицейски произвол в най-чист вид! Това е полицията, която по закон е призвана да пази гражданите, а всъщност пази мутрите в тяхното нелегитимно управление и брутален грабеж на обществени средства, както бившата ДС и милиция работеше в защита на комунистическата номенклатура, поругавайки интересите на всички останали и на обществото като цяло. Това е позорът, който трябва да изживеем отново под мутренското управление на Борисов. https://www.facebook.com/jvoynov/posts/10158465375388608 #МутриВън #ОСТАВКА

  • 001 Anonimen 04.09.2020 16:47

    Николай Марков: В КЪРВАВАТА СИКАДЖИЙСКА БОЙКОВА НОЩ КРИМИНАЛИТЕ БЯХА ПОЛИЦАИ И КОНТРОЛИРАНИ ОТ ТЯХ. В ИМЕТО НА ЗЛОВЕЩ ЛИЧЕН ПИАР В онази кървава нощ на милиционерските дълги ножове бях на площада. Видях с очите си какво се случи, как и мисля, че знам защо. По случващото се на площада могат да се правят индиректни изводи, но от командите, идващи от трите изградени от властта оперативни центъра за управление на полицейските и други привлечени сили, изводите са недвусмислени. И верни. Криминалните дойдоха около 22.00 часа от посока на хотел „Шератон“ и между тях имаше цивилни полицаи, които разпознах. Тези лица нямат нищо общо с децата от футболните агитки на различни отбори. Последните, почти бяха си разотишли вече. Тогава започна истинската канонада от бомби по главите на умишлено струпаните на куп жандармеристи пред стъпалата на парламента. До почти всеки от хвърлящите подобни работи стоеше цивилен полицай от криминална полиция, а около всички тях имаше други жандармеристи, които гледаха безучастно, а някои от тях дори се усмихваха. Няколко жени подканваха и дори молеха полицаите да задържат провокаторите /така наричаха групата на криминалните/, но те останаха безучастни и гледаха в друга посока на разговарящите с тях. Видимо беше, че те знаеха каква работа и цел имаше канонадата от бомби хвърлени върху главите на колегите им. Всичко се записваше със специално видео наблюдение, монтирано само за тази вечер. Двата оперативни центъра за ръководство на полицейските сили обработваха огромно количество данни и ги привеждаха във вид на удобен за властта доказателствен материал. След като събраха необходимото, започна втората фаза – „потушаване на бунта“. В тази фаза доведените криминални бяха пропуснати и се оттеглиха в група, както и дойдоха под полицейски контрол, а в клещите на биещата полиция попаднаха напълно невинни младежи, обвинени във всички смъртни грехове. Имаше много кръв, която се отмиваше от цивилни лица с пластмасови шишета в ръка. Това се случи в онази кървава сикаджийска бойкова нощ, точно по начина по който беше убит с гранатомет и Чакъра. Всичко, в името на зловещ личен пиар.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак