Свързани новини

04.09.2020 13:19

Добра новина за строителството на нови детски градини: Фандъкова

Видян 1134 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Една добра новина за строителството на нови детски градини в София - промените в Наредбата с изисквания за сградите за образование, които предложих, са факт.

  Вече ще можем да използваме пълноценно съществуващите терени на детски градини за изграждане на разширения, както и да строим градини в терени с по-малка площ и неправилна форма. Това беше целта на искането ни за намаляване на отстоянията, което разработихме заедно с главния архитект арх. Здравков.
В град като София, където свободни големи терени вече почти няма, трябва да можем да използваме ефективно както по-големите дворове на градините, така и по-малките общински терени. Намалените разстояния ще се допускат с мотивирано решение на общинските съвети, за което вярвам, че в София ще има обща политическа воля.


  На второ място, детски градини и ясли ще могат да се изграждат на първите етажи на съществуващи и новопроектирани сгради, които имат друго предназначение. При тях се гарантира както отделен вход за децата, така и всички изисквания за добра и сигурна среда за децата.


  Регламентира се броя на детските площадки – по една самостоятелна за всяка група.


  По мое настояване за по-голяма сигурност на децата се увеличава височината на оградите – досега те бяха максимум 1,6 м, а сега изискването е 1,6 м да е минималната височина на оградата.


С новите текстове се уеднаквяват и други изисквания, които досега не бяха в синхрон в различните наредби. Очакваме и промените на Министерство на здравеопазването.


  В момента довършваме новата три годишна програма за строителство на нови детски градини и ясли в София. Със строителството ще разкрием над 180 нови групи, а благодарение на промените, ще можем да ги увеличим.
Целта ни е до 3 години да осигурим места за всички деца над 3 годишна възраст и да разширим чувствително местата в яслите.


Благодаря на министъра на регионалното развитие г-жа Аврамова, на зам.-министър Нанков и техните екипи за съдействието и общата работа за децата на София", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.09.2020 14:16

    Асистентката на Борисов в огромните кражби на държавни и общински ресурси след 10 г кметуаване намерила решение?! Тази белчинска учителка ще отговаря на равно с началника си за милиардите кражби от всички нас. А за жълтите павета от 02.09. да каже каква лична отговорност и санкция понесе от разрушаването им след нейно разрешение за снимане на каскади за филм. Тогава имаше бая погром със счупени и нарушени жълти павета в голям периметър

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби