Свързани новини

04.09.2020 11:37

Държавата извади бухалка срещу Хиполенд - веригата, която подкрепи протеста

Видян 4521 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масирана проверка започнаха властите срещу веригата магазини за играчки Хиполенд ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията.



Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Надзор на пазара са отишли рано тази сутрин в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки.


Проверката продължава и в този час. Щурмът идва часове след като агенция ПИК публикува текст под заглавие "Хиполенд" - детмаг или машина за протести", предаде OFFnews.bg. Все още нито една държавна институция не е съобщила информация за акцията.


Часове след протеста на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с бой и сълзотворен газ, собственикът на веригата Мариан Колев обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.


"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев.


Служители на веригата магазини участват активно в протестите, като в предишни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са категорични, че са там по собствени убеждения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Николай Марков 04.09.2020 14:44

    : В КЪРВАВАТА СИКАДЖИЙСКА БОЙКОВА НОЩ КРИМИНАЛИТЕ БЯХА ПОЛИЦАИ И КОНТРОЛИРАНИ ОТ ТЯХ. В ИМЕТО НА ЗЛОВЕЩ ЛИЧЕН ПИАР В онази кървава нощ на милиционерските дълги ножове бях на площада. Видях с очите си какво се случи, как и мисля, че знам защо. По случващото се на площада могат да се правят индиректни изводи, но от командите, идващи от трите изградени от властта оперативни центъра за управление на полицейските и други привлечени сили, изводите са недвусмислени. И верни. Криминалните дойдоха около 22.00 часа от посока на хотел „Шератон“ и между тях имаше цивилни полицаи, които разпознах. Тези лица нямат нищо общо с децата от футболните агитки на различни отбори. Последните, почти бяха си разотишли вече. Тогава започна истинската канонада от бомби по главите на умишлено струпаните на куп жандармеристи пред стъпалата на парламента. До почти всеки от хвърлящите подобни работи стоеше цивилен полицай от криминална полиция, а около всички тях имаше други жандармеристи, които гледаха безучастно, а някои от тях дори се усмихваха. Няколко жени подканваха и дори молеха полицаите да задържат провокаторите /така наричаха групата на криминалите/, но те останаха безучастни и гледаха в друга посока на разговарящите с тях. Видимо беше, че те знаеха каква работа и цел имаше канонадата от бомби хвърлени върху главите на колегите им. Всичко се записваше със специално видео наблюдение, монтирано само за тази вечер. Двата оперативни центъра за ръководство на полицейските сили обработваха огромно количество данни и ги привеждаха във вид на удобен за властта доказателствен материал. След като събраха необходимото, започна втората фаза – „потушаване на бунта“. В тази фаза доведените криминали бяха пропуснати и се оттеглиха в група, както и дойдоха под полицейски контрол, а в клещите на биещата полиция попаднаха напълно невинни младежи, обвинени във всички смъртни грехове. Имаше много кръв, която се отмиваше от цивилни лица с пластмасови шишета в ръка. Това се случи в онази кървава сикаджийска бойкова нощ, точно по начина по който беше убит с гранатомет и Чакъра. Всичко, в името на зловещ личен пиар. МУТРИ,ВЪН! О С Т А В К А!!!

  • 001 мафията си има държава 04.09.2020 12:08

    Сега разбирате ли за защо държавните институции са превърнати в бухалки и репресии към неудобните на властта и въпреки, че НАП са ощетили хазната с 20 милиарда несъбрано ДДС,въпреки че тряба да събира, а не да изпразва хазната, не можа да опази данните на 5 милиона българи, шефката си ходи по екзотични екскурзии с невероятно голямата си заплата и бонуси, а агенцията непрекъснато е облагодетелствана от огромни бонуси и непрекъснато увеличаване на заплатите с макс.%, за м.г бонуси за 30 милиона....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а