Свързани новини

04.09.2020 11:19

Борисов, спрете арестите срещу народа: Румънски евродепутат

Видян 3057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румънският евродепутат Рамона Стругарио, която беше изключително критична към главния прокурор Иван Гешев в първото му участие в заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Европейския парламент, сега изрази възмущението си от действията на полицията срещу протестиращи граждани.


"Задържани хора и журналисти, удряни и заплашвани в България докато протестират срещу корупцията и мафията, са огромен позор за вашия мандат агресивните репресии срещу протестиращи трябва незабавно да приключат", пише тя в обръщение до премиера Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук, предаде Сега.


"Употребата на насилие срещу протестиращи и журналисти е в открито нарушение на ценностите и принципите на Европейския съюз. Правото на хората да протестират е фундаментално за функционирането на демокрацията", изтъква още Рамона Стругарио и призовава: "Г-н Борисов, настоявам незабавно да прекратите насилието и арестите на българските граждани. Отговорете на техните искания. Това е правилният начин да продължите, а не да смачкате демокрацията в собствената си страна".


Заместник-председателката на Европарламента Катарина Барли (Германия, СДП) обвини българското правителство, че се опитва да подведе евродепутатите за положението в страната, като праща в Брюксел фалшива информация. Електронното издание "Дневник" цитира изказване снощи на германската евродепутатка пред Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ), че след обсъждането миналия петък в работна група на ЛИБЕ българските власти са подали "абсолютно лъжлива информация за съдържанието (на срещата), всъщност фалшива новина".


На тази среща при закрити врати бяха поканени премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, но те не се отзоваха и бяха представени от свои заместници. По-късно българските власти обясниха, че едва ли не срещата е била по тяхна инициатива.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови