Свързани новини

03.09.2020 13:39

Промените на ГЕРБ в Изборния кодекс - приети на първо четене

Видян 2652 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предлаганите от ГЕРБ промени в Изборния кодекс бяха приети на първо четене от Народното събрание. Това стана с 98 гласа на депутати от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Проектът на ДПС не събра подкрепа, като за него гласуваха само 23-ма депутати, предаде БНР.

От управляващата партия предлагат мажоритарен избор на половината депутати от Великото народно събрание, както и осигуряване на възможност за машинно гласуване или с хартиени бюлетини във всички секции с над 300 избиратели. Така в текстовете отпада последната разпоредба за гласуване с машини във всички избирателни секции. Проектът на ГЕРБ дава възможност за гласуване в два последователни дни заради коронавируса.

Промените, внесени от ДПС, предвиждаха отпадане на квадратчето "не подкрепям никого" в бюлетината, както и текстът за задължителното гласуване да бъде заличен. От Движението предлагат много по-високи прагове на преференциите, отпадане на уседналостта при местни и европейски избори и агитацията на майчин език, различен от българския, при осигурен превод на български.

Словесни сблъсъци в началото на работния ден:

С остър тон между парламентарните групи започна работата на Народното събрание. Парламентарната група на БСП не се регистрира в пленарната зала, последваха политически деклации между управляващите и опозицията.

Случилото се на протестите от вчера и тази нощ провокира депутатите. В декларация депутатът от БСП Александър Симов подчерта, че парламентът е безсмислен и обясни защо БСП не се регистрира в началото на днешното заседание:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и