Свързани новини

02.09.2020 19:00

Марешки получи плажна концесия за 20 години и Воля подписа за нова конституция

Видян 14601 пъти | Коментари 8
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато текат важни събития днес пред парламента и вътре в него, с едно от решенията си правителството определи концесионер на варненския плаж „Кабакум - Север 2", предаде Гласове. Ивицата бе предоставена за 20 години на „Булмедикс 2012“ ЕООД. Любопитно е, че фирмата се управлява от Андон Дончев, който до юли бе депутат от "Воля". Тогава той напусна изненадващо парламента, но е считан за доста близък до Веселин Марешки, тъй като управлява част от аптекарския му бизнес. Плажът и досега бе стопанисван от фирма, близка до зам.-председателя на парламента. На него именно бе вдигната двуетажна сграда от леки материали през 2012 г., която Марешки ползваше, но обяви, че е луксозен фитнес клуб. Тогавашният регионален министър Лиляна Павлова се възмути от постройката. След завършилите днес преговори за нова конституция д-р Даниела Дариткова обяви, че проектът е подкрепен от коалиционните партньори на ГЕРБ в лицето на НФСБ и ВМРО, част от ПГ на "Воля - българските родолюбци" и независими народни представители. Днес лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки си замина с Майбах от "Дондуков", докато текат протестни действия около сградата на парламента в центъра на столицата.


Сега в правителственото прессъобщение условията на концесията са представени така: "Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 2 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 2 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 12,20 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 373 080 лв. с ДДС".


 Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 04.09.2020 06:34

    и тоя е супер продажник за облаги....

  • 007 Anonimen 03.09.2020 16:35

    не зареждайте от бензиностанциите на това ЛАЙНО.Не ходете в аптеките му.така ще го заболи.

  • 006 7878 03.09.2020 16:16

    И кво стана ся? От Воля стана ВОНЯ. И се размириса, ама много се размериса на боклук.

  • 005 Anonimen 03.09.2020 11:13

    Запомнете тази мутра на неандерталец.Идиота,който само когато не спи "мисли" единствено и само за "Българския народ".Продажник,който влезе с 4-ри дела в шибаното НС,които бяха натикани под дебелите килими на каскетите.Не забравил голямата услуга на олигарха,той му диша пръднята нон-стоп и като хрисимо кученце, само със подаден знак,изпълнява трудни упражнения когато се наложи,а то се налага много често.Идиот,когато оправяш родата си и твои авери,не говори за "голямата" ти грижа към "Българския народ".Толкова пошлост,демагогия и източна хитрост излъчва този,че чак ми се повръща от него.

  • 004 Anonimen 02.09.2020 23:36

    И тази престъпна мърша е депутат?! Тотален бойкот на бизнеса на мутрата - аптеки и бензиностанции, достатъчно се нагушва от измекярския си слугинажен пазарлък. Защо ли всичките му дела са висящи?! За този престъпник, който изнася скъпо струващи онкологични лекарства за огромна печалба на запад няма ли съд?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей