Свързани новини

02.09.2020 11:03

Оставки и на правителството, и на президента: Карадайъ

Видян 3550 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Оставка на правителството и президента Румен Радев. Съставяне на експертен кабинет, с премиер от най-голямата политическа партия, а вицепремиер – от втората по големина, които да гарантират провеждането на честни избори.
За това призова председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по повод новия парламентарен сезон.

Пълен текст на словото на Мустафа Карадайъ:


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

Днес, в първия ден от новата сесия на Народното събрание, вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата.

Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България.

ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на Демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. Движение за права и свободи е за спешни решения в името на мира и стабилността.

Каква е актуалната политическа картина?

Войната между институциите доведе до политическата криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса. Днешната криза е несравнима по своята дълбочина с никоя друга от началото на демокрацията.

Ние, веднага след изборите, предупредихме ГЕРБ да съставят еднопартиен кабинет с ясна програма за управление, която да има широка подкрепа в Народното събрание. Без да участваме във властта, да подкрепяме програмата за управление.

Изборът на ГЕРБ беше този популистки националистически кабинет. Направиха един коалиционен договор, който те твърдят, че е програма за управление.

От друга страна, преди 4 години избрахме Румен Радев за президент, като контрапункт на модела за управление на ГЕРБ. Вместо г-н Радев да влезе в ролята на президент – обединител на нацията, той избра модела на противопоставянето, реваншисткия модел на ГЕРБ. Към днешна дата г-н Радев избра политическото противопоставяне и политическата барикада.

Румен Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува Народното събрание, прави опит за противопоставяне на съдии срещу прокурори. По този начин ерозират изпълнителната власт, законодателната и съдебната власт, така ерозира и институцията Президент. По Конституция Президентът трябва да е обединител на нацията, но вместо това, с действията си г-н Радев ерозира всички органи и институции, държавността и държавата като цяло.

И в крайна сметка днес имаме протести. В протестите участват хора с различни професии, с различни възгледи, с различни искания, от различни възрасти, най-вече свободни и активни граждани. Забелязва се катарзис и събуждане на гражданското общество.

Задачата никак не е лесна – от едната страна на барикадата се искат оставки и служебен кабинет без ясна визия и програма какво се случва след това, от другата страна се иска импийчмънт на президента, твърди се, че ще си изпълнят мандата и служебен кабинет няма да има.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 02.09.2020 15:30

    Порциите вече ги раздава българския народ! Вън от властта!

  • 006 Anonimen 02.09.2020 13:49

    Не закачай президента неграмотнико.Плонжа който направи за да спасиш Доган,не те прави политик,защото ти не можеш да говориш на моя майчин език.На бай Хасан му се пука ризата от потта и слънцето,а ти и твоя аллах живеете като аги през турско.Внимавай с изявленията си по адрес на истинския българин,родолюбец,днес президент България!

  • 005 смешен тарикат 02.09.2020 12:09

    Този говорител на задкулисието Карадайъ защо пропуска и връщането на 60 милиона за студен резерв, разрушаване на незаконния сарай в Росенец, откраднатите милиарди на българите от умишлено фалиралата КТБ, милиардите откранати и предоставени на шуробаджанашки и приятелски кръгове, незаконно разграбените държавни и общински земи от мафията....?!

  • 004 Anonimen 02.09.2020 11:35

    Отдавна предполагахме тази симбизца между ГЕРБ и ДПС, ето че вече и фактите говорят! Долу ГЕРБ!

  • 003 Расим Плевнелиоглу 02.09.2020 11:35

    Пискюлите от ДПС поискаха оставките на правителството, на Президента и призоваха, да живее Османското „владичество“ !!! А ФЕСЪТ Карадайъ, завърши изказването си с Аллах Адбар !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв