Свързани новини

02.09.2020 10:05

Гебрев обяви, че прокуратурата е спряла разследването за отравянето му

Видян 1725 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миналата седмица прокуратурата е спряла "в ускорен порядък" разследването за отравянето на собственика на оръжейния холдинг "Емко" Емилиян Гебрев . Това обяви самият той пред Би Ти Ви, като уточни, че това е станало на 25 или 26 август. По думите му е спряно разследването само в частта, която касае обвинените трима руски граждани.

"Голяма част от разследванията с чужди служби започват да стигат до такива етажи на властта на територията на нашата страна, които са крайно неприятни", уточни защо според него се е стигнало до прекратяването на разследването.

Гебрев, синът му и производственият директор на "Емко" бяха приети в болница след отравяне с неизвестно вещество през април 2015 г. В началото на миналата година прокуратурата обвини трима граждани на Русия в опит за предумишлено убийство на тримата българи. Според прокуратурата при покушението е било използвано вещество, което най-вероятно е от групата "Новичок", разработвана в бившия СССР. Месец след повдигането на обвиненията се разбра, че един от ключовите участници в групата, извършила покушение срещу Гебрев, е бил до съвсем скоро руски дипломат към Световната търговска организация в Женева.

Бизнесменът изрази възмущение, че изобщо не се разследва дали обвинените руски граждани са имали помощници в България и кой е имал интерес от неговото отравяне.


Никой не разследва генерално случая. Разследва се малко секторче от него - тези трима руснаци, които са най-обикновени изпълнители. В прокуратурата не желаят да погледнат цялостно на нещата. Знам, че тримата руснаци се издирват с червена бюлетина на Интерпол", каза още Гебрев.


Той допълни, че българската прокуратура много често се изказва, без да мисли какво казва. "Категорично нямам каквото и да е доверие на прокуратурата. Затова е и този протест на улицата. Явно не съм само аз пострадал от действията ѝ", добави Гебрев, предаде Дневник.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 02.09.2020 10:29

    Доколкото разбирам на този ангел небесен Гебрев въобще не му е ясно защо някой ще го трови, като бизнеса с оръжие в Украйна е нула и нещо !!! Невинна душа, която е участвала в тъмни дела по пътя към успеха преди 10.11.89. Бизнеса с оръжие не е като да правиш кисело мляко, да стрижеш овце или да береш шипки за мармалад. Там нещата се решават по хард, или си с някой или против и съответно главата може да хвръкне. Как това е само в ръцете на тоя дето е решил. Риска се заплаща добре, но и кучешкия поглед към господаря е неотлъчно част от битието. Ако се опиташ да хапеш, е съдбата ти ще е еднаква и в СССР и в САЩ и в Турция и безспорно в Булгаристан. Мечо Пух го е казал за поука - всяко нещо струва друго нещо. Не може само действие събиране. Ако не извадиш вадят те тебе. всеки си има шеф, даже и Папата !!!!

  • 001 Anonimen 02.09.2020 10:28

    Разследването на отравянето на тоя психар Гебрев, синът му, и Тахчиев е прекратено, защото извършителите, въпреки усилията на прокуратурата, са известни. Ръчичките, които се протягаха да му отнемат Дунарит и Емко са доказано български !!! А Русия много иска Дунарит, защото си нямат такъв. Дунарит е такава заплаха за руската оръжейна индустрия, че ще направят всичко да придобият старите си технологии отпреди 50 години. Ако трябва всички ще ни натровят, но Дунарит трябва да е руски !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби