Свързани новини

01.09.2020 20:49

УниБИТ стартира учебната година на двора

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Академичната година в Университета по библиотекознание и информационни технологии започна … в двора. Под върбите сред цъфнали рози проф. д.ик.н. Стоян Денчев подреди импровизирана катедра, за да проведе първата си лекция за 2020/2021 учебна година. Тя беше посветена на понятието „информационна среда“ по дисциплината „Анализ и развитие на несигурна информационна среда“, предаде Епицентър.


Щастливците да попиват знание от утвърдения учен, общественик и председател на Общото събрание на УниБИТ бяха второкурсници от специалностите „Обществени политики и практики“, „Комуникация и информиране“, „Печатни комуникации“ в задочна форма на обучение.


Това е спонтанно решение за организация на учебния процес в безопасни условия, когато над всички ни продължава да виси заплахата от COVID-19. Трябва да се научим да живеем, да работим и да учим ефективно, въпреки епидемиологичната обстановка, обясни проф. Денчев.


Изключително оригинално и приятно предложение получихме още в първия учебен ден – хем сме на въздух, хем сме в университета, с колегите. Поздравления за ръководството на УниБИТ, доволни са студентите.


На теферич е чудесно да учим, някак неусетно навлизаме от ваканционен режим в учебен, споделя Симона Тодорова, отговорник на колегите от специалност „Печатни комуникации“. Но професорът не ни разреши да пушим навън, с усмивка вметва Радостина Здравкова от специалност „Комуникация и информиране“. Очакваме топла есен и още подобни предизвикателства по време на този месец задочни занимания, обобщава Йоана Владимирова, отговорник на колегите от специалност „Обществени политики и практики“.


Учебната година в УниБИТ започва присъствено, защото така се създава академична общност, така се изгражда университетско общество, където хората общуват, влюбват се, дискутират, развиват се като личности, каквато е и мисията ни, казва в заключение проф. Ирена Петева, ректор на УниБИТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от