Свързани новини

01.09.2020 16:21

Радев отива утре в парламента, ще направи специално изявление към народа и НС

Видян 4259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утре държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Обръщението на президента ще бъде от трибуната на Народното събрание при откриването на новата сесия на парламента, която ще започне от 9.00 часа.


Днес Радев заяви "Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на гражданите нова. Мисля, че българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се превърна в символ на корупцията. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и подклажда повече гнева на хората", заяви държавният глава.


"Категорично експертен кабинет - това ще бъде измама. При такъв режимът на Борисов ще организира изборите и пак ще ги спечели. Докато не видя категорично подадените оставки, няма да коментирам," заяви президентът по повод политическата ситуация и предлаганите промени в Конституцията.


 


4 септември 2019


Обръщение на президента Румен Радев към народа и Народното събрание


Използвам конституционното си правомощие да отправя обръщение към народа и Народното събрание в началото на настоящата сесия. Началото на всяка парламентарна сесия е заредено с надежда и повишени очаквания. Както, надявам се, и вие сте заредени с енергия за отговорни решения и действия след пълноценна почивка. Надявам се също, че среднощното „бдение“ пред екраните на тези от вас, които са следили за невероятните победи на Григор Димитров, да повлияе на работоспособността днес единствено в положителна посока


Както спомена и председателят на Народното събрание, очертава се тежка и натоварена сесия. Предстои приемането на редица закони, най-важният от които е за държавния бюджет, и местни избори. В същото време не трябва да пропускаме и факта, че в страната са натрупани и проблеми, чието решаване не само е неотложно, но изисква да се взрем в един по-далечен хоризонт.


Няма да влизам в детайли за ситуацията в страната – моята позиция е известна. Но наред с обсъждането на редица икономически и всякакви статистически показатели, не трябва да пропускаме и факта, че България продължава да губи своето най-ценно богатство – хората. Голяма част от българските граждани се отчуждават от собствената си държава. Чезнат основните фактори за ефективното управление – прозрачност, отчетност и отговорност.


Всеизвестно е, че когато постепенно властта се отнема от народа и се концентрира в тесен кръг хора, те я трансформират в икономически облаги и медиен комфорт и ги инвестират в още повече власт. Така този тесен кръг бетонира своята безконтролна власт и порочният цикъл се затваря. При такава формула няма развитие, няма сигурност и просперитет. Има бедност, корупция и неграмотност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от