Свързани новини

01.09.2020 15:44

Вицето Николова събира бг посланиците на видеоконференция

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в годишната видеоконференция с извънредните и пълномощни посланици и постоянните представители на Република България.


Министър Николова заяви, че като държава с отворена икономика, България неизбежно изпитва негативното въздействие на разразилата се в световен мащаб икономическа криза в резултат от пандемията от коронавирус. И добави, че поддържаната от правителството макроикономическа стабилност и провежданата адекватна финансова и бюджетна политика, позволиха да бъде смекчен ефектът от неблагоприятната външна среда и страната ни да понесе значително по-малко негативи в сравнение с много други държави в Европа.


Тя припомни, че през месец юли тази година България бе приета за член на валутно-курсовия механизъм ERM II и Банковия съюз, което е голям успех за нас. Тази стъпка е от значение за утвърждаването на авторитета на държавата в международен план, което е важно както за кредитния ѝ рейтинг, така и за инвеститорския интерес, категоричен бе вицепремиерът.


По думите на министъра в условията на усложнена глобална икономическа среда, целите и действията на българското правителство, са насочени към поддържане на финансова стабилност в страната, като същевременно се предприемат и активни мерки за постигане на растеж на БВП.


Вицепремиерът спомена някои от политиките, като запазване на най-ниските в ЕС данъчни ставки, подобряване на условията за бизнес чрез намаляване на административната тежест и броя на регулациите, както и намаляване на финансовата тежест за бизнеса.


По време на дискусионния панел бе обсъдена и темата за рекламата на страната като туристическа дестинация. Министърът уведоми посланиците и представителите на България, че Министерство на туризма изготвя 20 рекламни клипа, които представят малко познатите забележителности у нас. „В рамките на бюджета, с който разполагаме, правим всичко възможно да популяризираме България“, каза още вицепремиерът.


По време на разговора бе повдигнат и въпросът за зимния туризъм и различните видове нишови туристически подсектори, чрез които България може да привлича повече чуждестранни туристи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за