Свързани новини

01.09.2020 10:31

Експертен кабинет ще означава Борисов да бъде на власт отново: Радев

Видян 2428 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народните представители трябва да се съобразят с волята на народа, а тя е ясна - незабавни оставки, честни избори, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Депутатите да не гласуват за експертен кабинет при оставка на правителството, призова още държавният глава при откриването на новата учебна година във Военната академия "Георги С. Раковски". Той посочи, че експертен кабинет означава Борисов да е на власт отново:

"Защото хората протестират и искат оставката на това управление, за да се сложи край на режима "Борисов", а не този режим да се бетонира зад някакъв експертен кабинет, който няма да е нищо повече от марионетка на сегашния режим. Експертен кабинет - това ще бъде измама към очакванията на българите и не трябва да го допускаме, защото при един експертен кабинет режимът на Борисов ще организира изборите".

Президентът Радев заяви още, че има готов проект за Конституция, но не би започнал дебати по нея на този етап. Подобни разговори държавният глава каза, че ще инициира след подаване на оставка на правителството.


"Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбиции да дарява на българските граждани нова", каза още Радев.

„Народните представители по Конституция изразяват волята на народа и те следва да се съобразят с тази воля, а тя е ясна - незабавни оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие“, каза още Радев.

„За първи път нашите сънародници зад граница са изключително консолидирани. Във всички големи градове в Западна Европа, в Америка, българите протестират. Това е изключително показателно. Именно тези нестихващи протести са истинският, общественият вот на недоверие към правителството. Според мен не може проваленото правителство на Борисов да води конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбиции да дарява на българските граждани нова", подчерта президентът.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Сбогом ГЕРБ-пробойни светят! Сбогом ГЕРБ-разбита чета! Сбогом ГЕРБ- тъга, печал… Сбогом ГЕРБ-разжалван крал. 02.09.2020 09:00

    Сбогом ГЕРБ-пробойни светят! Сбогом ГЕРБ-разбита чета! Сбогом ГЕРБ- тъга, печал… Сбогом ГЕРБ-разжалван крал.

  • 004 „Всенародното въстание” срещу ГЕРБ е днес 02.09.2020 08:58

    Народът се надява най-после да събори ЕВРОмутрата.

  • 003 Anonimen 02.09.2020 08:55

    На живо https://live.bstv.bg/ БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ

  • 002 Anonimen 02.09.2020 08:31

    банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

  • 001 Anonimen 01.09.2020 22:56

    Кой е тоя, за да говори от името на народа? Няколко татуирани идиоти, няколко проскубани червенокоси кокошки, които крякаха от мижавата трибуна пред президентството, едни комунистически копелета, като сина на майстора на Татовите паметници, свикнали да лапат от народната трапеза яко и дълго, когато истинските труженици бачкаха много и за малко пари. Това ли е българския народ бе? Да не би да има тумор в мозъка, та му пречи да мисли? Нещо явно не е в ред в случая....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и