Очаквам резултат от проверката КПКОНПИ към средата на септември, конфликт на интереси между семейството ми и това на Красимир Вълчев – няма. Това заяви в „Тази сутрин“ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргарито в.



За роднинско – приятелски кръг на проверявания от прокуратурата във връзка с 2 преписки за конфликт на интереси Димитър Маргаритов с изтекъл още преди 5 месеца мандат 19 минути многократно писа и сезира институциите.


През юни т.г. Антикорупционната комисия започна проверка за конфликт на интереси по медийни публикации,  в които се твърди, че изпълнителният директор на Фондация „Просвета“ Мария Карабельова – Маргаритова (б.р. съпруга на Димитър Маргаритов) е кума на Красимир Вълчев и е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество. 


„Отношенията ни са нормални, формално ние сме кумове. Няма свързаност между нас, няма конфликт на интереси. Жена ми е юрист, работи в „Просвета“. Аз не съм наясно какви са търговските взаимоотношения, но не мисля, че има нещо лошо. Това, което ме касае мен – няма никаква свързаност, съгласно закона“, каза Маргаритов.


Той обясни, че свидетели на граждански брак не влизат в кръга на свързани лица, които подлежат на конфликт на интереси. Добави, че той не е работел в КЗП по времето, когато фирмата, управлявана от съпругата на Вълчев, е изпълнявала рекламна дейност към Комисията.


Над 500 проверки са направени от КЗП по българското Черноморие през