Свързани новини

01.09.2020 10:02

ЕК: Не се очаква нова COVID-вълна с отварянето на училищата

Видян 919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отварянето на училищата не се очаква да доведе до голям скок в случаите на коронавирус, заяви в интервю европейският комисар по здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакидис.

    "Проучванията в няколко страни от ЕС показаха, че предаването (на вируса) от дете на дете в училищата е рядкост и отварянето на училищата не води до значително увеличение на инфекциите", каза тя пред италианския вестник "Стампа", съобщи ДПА, цитирана от БТА.

И допълни:

    "Според данните, с които разполагаме, ако се прилагат добри санитарни мерки, като това между учениците да има разстояние или те да са разделени на групи, малко вероятно е училищата да се окажат по-голям източник на инфекции, отколкото други места. Именно на това се надяваме и ние."

По думите й първата ваксина срещу вируса може да бъде достъпна в края на тази или началото на следващата година. Тя обаче подчерта, че е "рисковано" да се прогнозира с точност.
Миналата седмица Агенцията по обществено здраве на Англия публикува изследване, според което от над 1 милион деца, които през юни са посещавали предучилищна подготовка или начално училище в Англия, едва 70 са били засегнати от коронавирусни епидемични взривове.

    "В случаите, в които деца са се заразявали с вируса, това най-вероятно е ставало у дома, обикновено от родител. При половината от епидемичните взривове няма нито един засегнат ученик, а предаването между ученици е голяма рядкост", констатира здравната агенция.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и