Свързани новини

01.09.2020 10:00

Петиция настоява да се спре строителството на 300 метра от морския бряг и в ПП Странджа

Видян 1058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В протестна подписка природозащитници настояват да се спре строителството на 300 метра от морския бряг и на цялата територия на Природен парк „Странджа“. Забраната да важи до приемане на Общ устройствен план на Царево и План за управление на парка. Пeтицията набира енергия в интернет, като за няколко дни са се подписали над 3 300 души. Тя ще бъде внесена утре в Народното събрание и в ресорните министерства.

Ако сега не реагираме, може би до края на годината няма да остане незастроено място по южното Черноморие, обясняват организаторите на петицията. Марта Георгиева допълни:

„Преди да бъде приет Общ устройствен план на Царево да се спре това застрояване, което е в много по-голяма степен дори от предвиденото в плана, който беше отхвърлен именно, защото предлагаше огромно застрояване на вече бетонираното ни море“

Сред другите искания са екоминистерството да възложи изработване на Общ устройствен план на Природен парк Странджа, който да не допуска строителство в него.  Земеделското министерство пък да преустанови сечта на държавни гори до приемане му, както и да сложи бариери срещу преминаването на джипове и коли там.

Настоява се също компетентните институции да премахнат всички незаконни строежи на територията на община Царево, включително и недовършените, загубили разрешение за строеж сгради, за да се освободи ландшафта от увреждащия бетон.

Емблематичен строеж в региона – символ на недоволството, според Марта Георгиева е изграждането на вила в природната забележителност Корабите край Синеморец.

Подписката ще продължи и след връчването й на институциите.


Източник: БНР


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви