Свързани новини

01.09.2020 09:49

Министър пак иска смърт за овцете на Ана от Болярово

Видян 3319 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделското министерство отново настоява овцете на Ана Петрова от Болярово да бъдат избити, а фермата й заличена, макар през юни Върховният административен съд (ВАС) да призна, че няма доказателства за чума по дребните преживни животни в този регион, съобщава agronovinite.com.

Сега по нареждане на министър Десислава Танева влязлото в сила съдебно решение се атакува по т. нар. извънреден способ с молба за отмяна по чл. 239 т. 1 от АПК от ОДБХ – Ямбол, съобщи за Агроновините един от защитниците на Ана – столичният адвокат Николина Чакърова. Тя е сред юристите, които представляват Ана Петрова пред българските съдилища, наред с известния наш юрист и дипломат Владимир Шейтанов, който бе пръв защитник на медиците ни в Либия.

През 2018 г., когато подопечната на МЗХГ Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) тръбеше, че има чума по овцете и козите в Странджа и нейни екипи евтаназираха хиляди животни, Ана и Тодор Петрови от Болярово, заедно с доброволци, отказаха да позволят на ветеринарите да избият животните във фермата им.

Неколкократните опити за влизане в животновъдния обект бяха неуспешни, а междувременно Ана Петрова заведе дело пред Административния съд в Ямбол срещу действията на БАБХ. Ана бе категорична, че шест месеца след констатираните съмнителни проби за чума по дребните преживни, смъртни случаи няма, а междувременно стадото й се е увеличило със 70 агнета.

През това време фермата на Ана Петрова бе юридически заличена и бяха издадени няколко заповеди за избиването на животните й. “На 21.01.2019 г. БАБХ променя старата си заповед за умъртвяването им. С такава компетентност не могат да се избиват 4500 животни и не може България да бъде държана в стрес половин година”, коментира тогава за Агроновините  адв. Владимир Шейтанов.

През юни т. г. ВАС отмени заповедта на ОДБХ-Ямбол за заличаването на фермата на Ана и Тодор Петрови в Болярово и избиване на всички животни в нея. Тогава лично министър Десислава Танева отговори в Парламента на критиките от страна на опозицията срещу ГЕРБ и премиера Бойко Борисов за това, че стадата са умъртвени без причина: „Тази заповед казваше, че следва този обект да бъде заличен. Обектът ще бъде записан. Ще комуникираме пред ЕС”. Сега тя е наредила съдебното решение да бъде атакувано.
Ана Петрова овце БоляровоАгроминистерството се опитва да привлече нови доказателства за наличието на чума по дребните преживни животни. Прави впечатление, че едно от приложените писма от Северна Македония е с дата 1 юли 2020 г., макар епидемията в Болярово да бе обявена цели две години по-рано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор 01.09.2020 10:19

    Всичките Борисови правителства са оцапани с кръвта на собствения си народ, какво остава за животните! Алчните вампири не се спират пред нищо до като не унищожат всичко и всеки

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви