Свързани новини

31.08.2020 09:25

БЦЖ ваксина намалява заболеваемостта от К19

Видян 2352 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Горещо препоръчвам БЦЖ модифицирана ваксина за профилактика срещу Ковид 19 на всички които нямат противоказания за поставянето й, споделя пловдивският лекар и управител на болница “Медикус-Алфа” д-р Динко Младенов своя опит за друго голямо българско откритие преди повече от 40 години – БЦЖ модифицирана ваксина, и как действа тя, предаде Право и здраве.

"В света, където се правеше БЦЖ ваксината и продължава да се прави още в един нормален имунизационен календар, заболеваемостта от КОВИД-19 е между 2 и 5 пъти по-ниска като процент, съответно и смъртността. Протичането на заболяването е и по-леко.



И понеже аз имам личен и професионален опит с БЦЖ ваксината, мога да дам факти от този опит. В България двама лекари, които вече са покойници, светла им памет – проф. Спартак Хаджиев и доц. Яна Димитрова, разработиха тази методика. С БЦЖ модифицирана, с малко по-различен щам, с малко по-различна концентрация като противотуморна ваксина. Като един елемент от цялата терапия срещу раково заболяване. След като те си заминаха от този свят, “Медикус-Алфа” наследи практиката на д-р Димитрова и център “Катракс” на проф. Хаджиев. Да оставим настрана противотуморния ефект. Това е друга тема. Там си има публикации, дисертации, изследвания. Не помага на всички видове рак, но има позитивно въздействие. Подпомага лечебния процес, така да се каже, и преживяемост и качество на живот.



Ние в нашата практика забелязахме друго. Това е опит 20 години, а моят е от 30 години.
Хората, които поставят тази ваксина, боледуват в пъти по-малко от обичайните есенно-зимни инфекции. Има широк спектър на действие. Цели семейства всяка година идват да им поставяме тази ваксина. И ето – данните с Ковида го доказаха. Това бяха наши наблюдения. И понеже много често се казва като шопа, който стои и гледа жирафа. Гледа, гледа, гледа и накрая казва: “Е па не може да има такова животно”.
Да речем, че не се приемаше от колегията напълно. Но сега фактите от световния опит говорят точно това, че подобрява имунитета, и то клетъчния имунитет. Излязоха изказвания, че в момента на пандемията не трябва да се поставят ваксини, защото ще обърка имунитета, едва ли не ще унищожи или намали. Нищо подобно.
В Австралия поставиха ваксината на 4000 медици".


 Снимка: Капитал



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.08.2020 21:33

    в исул една лекарка десетки години лекуваше деца с онко заболявания с тази ваксина, също и в хематологията на Александровска

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог