Свързани новини

30.08.2020 20:08

Искаме промяна, а не подмяна: Българи във Виена

Видян 2654 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои идват за първи път, други са присъствали на предходните четири протеста. Млади и възрастни, учащи, работещи и пенсионери. Пъстра група от хора се събра за пореден път, за да обиколи с българското знаме и викове „Оставка!” и „Мафията вън!” централните улици на Виена, предаде bulgaren.org. Всички са обединени от едно искане – не рестарт, а коренна промяна на системата в България. Лозунгите са същите, както и на предходните вече четири протеста –оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев, борба с корупцията, изкореняване на мафията, честни избори.


Този път фокусът на протеста бе искането на правителствето за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция. Според присъстващите това е само опит за отклоняване на вниманието от истинските промени, печелене на време и бетониране на статуковото.


Протестното шествие тръгна от площада пред музея „Албертина”, спря пред Виенската опера и продължи към Карлсплац, където бе втората спирка, за да приключи пред сградата на българското посолство. Този път много хора поеха микрофона, за да споделят личната си история, довела ги във Виена, да зададат въпросите, които ги вълнуват или да предложат нови действия.


    „Години наред ни е внушавано, че от нас, обикновените хора, нищо не зависи и затова трябва да мълчим. Не! Всеки един отделен човек е важен. Едно от най-важните неща, които постигнаха тези протести, е, че показаха силата на гражданското общество”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и