Свързани новини

30.08.2020 10:08

Опитите за провеждане на заседание на Националния съвет целят саботиране на прекия избор: Свиленски

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес заседание на Националния съвет на БСП не е имало". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на пресконференция на "Позитано" 20. Той уточни, че такова заседание е било насрочено и са били  събрани нужните 1/3 подписи от членове на НС за неговото провеждане, но 50 минути след неговото начало са присъствали едва  86 члена - недостатъчни за кворум.  "Всички спекулации, че са били 91, 92 или 89 остават на заден план - доказателствата са списъците в деловодството на БСП", добави Свиленски.


"В момента сме в кампания за пряк избор на председател на партията и според нас няма  абсолютно никаква причина да се провежда заседание на Националния съвет. Това пролича и от позициите, които са се обсъждали другарите - те са  препотвърдили позицията на ИБ и на ръководството на ПГ от вторник, касаещ свикването на Велико Народно събрание и проекта за нова Конституция. Усилията на всички социалисти, членове на НС, ръководители на партията, трябва сега да бъдат насочени единствено към провеждането на пряк вътрешнопартиен избор за председател - към неговата прозрачност, честност и легитимност. Защото не може да претендираме за честни избори в държавата, ако не можем да проведем такива вътре в самата партия. Не може да искаме държавата да си изчисти избирателните списъци от мъртви души, а нашите списъци да не бъдат изчистени", категоричен е социалистът.


По отношение на критиките към Владимир Москов, изпълняващ длъжността председател на партията, изказани днес от членове на Националния съвет, Георги Свиленски каза: "Не е почтено и не е коректно да се отправят такива критики към човек, печелил 7 пъти мажоритарни избори от името на БСП. И го критикуват хора, които не са спечелили нито един избор. Владимир Москов никога не е призовавал за неучастието на пленума, за бойкотиране на Устава или на каквито и да е документи.  Москов в много откровено писмо до всички членове на НС каза, че сега не е моментът за свикване на заседание, че е време да се съсредоточим върху прекия избор и че такова заседание на НС ще има преди Конгреса на 26 септември - след изборите за председател. Това беше призивът на Владимир Москов, опитвайки се да успокои партията и членовете на Националния съвет, които се вълнуват единствено да се съберат тук и да направят опит за вътрешнопартиен преврат. Г-н Москов осигури всички условия за провеждане на такова заседание - осигури залата, противоепидемичните мерки, деловодството. Той съдейства с всички усилия днес да има заседание."


"Относно избирателните списъци, за които постоянно вървят спекулации, че не били ясни - в правилата, по които се провежда прекият избор, ясно е записано, че списъците не се съставят нито от Изпълнителното бюро, нито от Корнелия Нинова, нито от Националния съвет, нито от Централната избирателна комисия. Списъците се правят от Общинските съвети на БСП и нито един от изброените няма право да пипа, да премахва членове на партията от тези списъци", коментира зам.-председателят на ПГ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в