Свързани новини

27.08.2020 17:00

Николова стартира рекламата на малко известни дестинации с екскурзоводите

Видян 2249 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова стартира рекламата с клипове по съвместната инициатива с Асоциацията на екскурзоводите в България, съобщава travelnews.bg/bg. Те ще се разпространяват в социалните мрежи, като са предназначени предимно за българския пазар, но има субтитри и на английски език. Кампанията включва заснемането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници у нас, но с голям потенциал за развитие. В клиповете екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи.


Първият клип показва част от неземната красота на Източните Родопи - каньона и поречието на река Арда. Това е едно от най-живописните места в страната, което започва да набира популярност в последните две години.


Другият клип е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.


Третият клип е посветен на Ротондата „Св. Георги“ в София. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата е смятана за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век.


„Трябва да се фокусираме върху нишовите видове туризъм, защото в тях има огромен потенциал за развитие, което ще подпомогне целия отрасъл. Важно е да има позитивни послания и реклама, с които да се насърчат пътуванията както на българите, така и на чуждестранните туристи“, коментира пред TravelNews Марияна Николова. Предстои пускането и на останалите клипове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни