Свързани новини

27.08.2020 16:46

Съдът: Да се разследва шофьорката, опитала да мине през протестиращите

Видян 1651 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследващите по случая с инцидента пред румънското посолство, където автомобил направи опит да мине през протестиращи, блокирали кръстовището, е трябвало да извършат проверка за транспортно престъпление. Това констатира съдебният състав от Софийския градски съд, който днес отмени паричната гаранция от 500 лева на 25-годишния Георги Георгиев. Той е обвинен в хулиганство, защото е счупил с ръце предното стъкло на колата на зъболекарката Елена Ничева. Според съда обаче има данни, че жената от белия автомобил също е извършила престъпление, предаде БНР.


СГС прецени, че Георгиев, който работи като готвач с месечен доход от 300 лв., не може да плати подобна гаранция, поради което му наложи най-леката мярка за неотклонение "подписка". Освен това Георгиев е с чисто съдебно минало. Другият обвиняем - 32-годишният IT специалист Стоян А. бе освободен също срещу 500 лв. гаранция, но от самата прокуратура. Държавното обвинение поиска постоянен арест само за Георгиев, който е привлечен към наказателна отговорност не само за хулиганство, но и за повреждане на чуждо имущество.


До момента жената, шофирала автомобила през блокираното от протестиращите кръстовище на бул. "Ситняково", се приема от МВР единствено за потърпевша.  Поради тази причина не ѝ е взета проба за алкохол и наркотици, тъй като няма правно основание за това, твърди вътрешното министерство. Действията на жената предизвикаха агресия спрямо нея и семейството ѝ, вследствие на което беше изпочупен автомобилът ѝ, докато на задните седалки пътуваха две малки деца.


Колата не се е движела с висока скорост, но е щяла да сгази няколко души. От записи на началото на конфликта се вижда, че жената повежда спор с протестиращите и настоява да мине, а след като те не й дават път - потегля през хората. Това отключва агресията на околните и неколцина мъже започват да блъскат и удрят по стъклата на колата, докато няколко души от протестиращите се опитват да ги спрат с викове, че в колата има деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.08.2020 18:09

    КЪДЕ СА СОЦИАЛНИТЕ ИЗЛАГА ДЕЦАТА СИ НА РИСК ЗА МЕН Е ЧИСТА ПРОВОКАЦИЯ ОСТАВКА

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и