Свързани новини

27.08.2020 14:35

Хазната чака над 60 млн.лв. задължения от KG на Домусчиеви, държавата не коментира

Видян 9244 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Фирмата Кей Джи Меритайм Шипинг на братя Домусчиеви ( KG от имената им Кирил и Георги ) вече от година дължи 52 252 446 лв. на хазната като глоба за неизпълнени задължения по приватизацията на Българския морски флот, които няма официални данни да е платила, а това вероятно води и до наказателни лихви от 10% върху ОЛП или още 5,252 млн.лв. Интересно е, че в БМФ фирмата на Домусчиеви е в съдружие 70 на 30% с МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, т.е. с държавата, която кой знае защо не си търси парите в размера на коледните добавки за пенсионерите. По този повод е още по-интересно, че към края на 2018 г. груповите ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП СА 3,412 МЛН. ЛВ., А ЗА ОСИГУРОВКИ КЪМ НОИ - ОЩЕ 352 000 ЛВ. Отделно, задълженията към персонала са 4, 8 млн. лв. в края на 2018 г. Обърнахме се към НАП за коментар какво се случва със събирането на тези немалки суми, докато на редовите фирми при над 1000 лв. - 20000 лв. задължения се запорират сметки и се  отпочват безкрайни проверки и ревизии, които се точат с години.

Говорителят на националната ни данъчна служба Росен Бъчваров отговори: "Това изглежда е данъчно-осигурителна информация, т.е. непублична такава". Оставяме настрана, че граматически "такава" се отнася за прилагателни, а не за същъствителни имена, но точно НАП изпусна данъчно - осигурителните данни на 5,1 млн. българи и на стотици хиляди български и чужди фирми миналото лято.

Обърнахме се и към Министерството на транспорта за коментар като ресорно по темата и съдружник на братя Домусчиеви, но получихме в отговор мълчание, което се приема за съгласие.

Интересно е, че фирмата е можела спокойно да плати задълженията си и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни