Свързани новини

27.08.2020 10:29

АФП: Българският премиер уволни правосъдния министър, за да спаси кожата си

Видян 2612 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът на България Бойко Борисов уволни министъра на правосъдието, намиращ се под натиск, за да се опита да спре продължаващите със седмици протести, призоваващи за неговата собствена оставка. Това твърди в публикация агенция Франс прес, припомняйки за продължаващите вече почти два месеца протести в София, блокирали централни булеварди и настояващи за оставката на Борисов и главения прокурор Иван Гешев заради „предполагаеми връзки със задкулисни олигарси“.


„50-годишният Данаил Кирилов попадна под обстрел като един от авторите на противоречиво предложение за нова Конституция, което до голяма степен бе критикувано от експерти и веднага отхвърлено от протестиращите“, информира агенцията. „Проектът не е в посока на подобряване на отчетността на главния прокурор – въпрос, отдавна изтъкнат от български и международни наблюдатели, както и от Европейския съд за правата на човека като опитващ се да ограничи правата на президента“.


Агенцията изтъква, че Борисов вече уволни четирима министри в опит да успокои антикорупционните протестиращи и така да спаси кожата си. Очаква се парламентът да започне преглед на предложението за Конституция, когато есенната му сесия започне на 2 септември, като се очаква дебатите да отнемат месеци.


Според публикацията, анализаторите са отхвърлили предложението като опит на Борисов да спечели време и да запази поста си до изтичането на настоящия му трети мандат през март 2021 г. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.08.2020 12:14

    Барни РъбълА е завършен продукт на еволюцията на политическата флора и фауна. През законотворческите му години Барни доказа, че където стъпи, правото капитулира. С други думи - некадърниците стават негодници !!! Бивш социалист, днешен гербаджия - това е пътя на политическата класа в Булгаристан !!!

  • 001 Anonimen 27.08.2020 12:12

    С тази си постъпка Барни показа, че има повече достойнство, отколкото акъл !!! Така е, защото в ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“, са от Айнщайн нагоре !!!“ Спри, не си отивай, ще ни бъде тъжно, не ни лишавай от твоят поглед на бит дупе !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще