Свързани новини

26.08.2020 13:30

Фандъкова откри Линия №3 на метрото

Видян 1591 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Третият лъч на столичното метро тръгва днес от квартал "Хаджи Димитър" до "Красно село". Пътуването за гражданите ще бъде безплатно, първите мотриси ще потеглят след 14 часа.


Линията бе официално открита от кмета Йорданка Фандъкова, която заедно с министъра на транспорта Росен Желязков и журналисти потегли с първата мотриса. Над 60 хил. пътници дневно ще могат да използват първия участък от новата линия на метрото, заяви кметът.


"Чакат с нетърпение от няколко столични квартала - "Красно село", "Хаджи Димитър", "Сухата река". Това са непосредствени ползватели на метрото. Много хора ще слязат от автомобилите си от тези квартали, което означава, че ще подобрим и качеството на атмосферния въздух", заяви кметът. Фандъкова обяви, че общината е гарантирала финансиране и за следващия участък от "Цариградско шосе" през “Арена Армеец“ до район Слатина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Борисов :"като някой ми заговори за корупция в България - аз му показвам метрото". 26.08.2020 17:02

    Тунелът от бившия стадион "Дружба" до парк-хотел "Москва" беше готов още през 1988 г. и беше предназначен за бъдещия подземен трамвай. Пита се c#КОЙ открадна от ЕС парите за прокопаването на отдавна готовия тунел? Да не би ЕВРОмутрьо да е изпреварен от Хайдука Софиянски? Брутално бе унищожена зеленината на София Бившият столичен градоначалник Петър Междуречки пред Искра Милева http://old.duma.bg/2004/1204/041204/obshtestvo/ob-5.html "... - Това е възможно и сега. Не ви ли харесва как върви строежът на метрото днес ? - Според мен има недостатък в сегашното прокарване на метрото, защото се съсипва един доста интересен проект. - И той е ? - Интересното е, че тунелът под бул. "Драган цанков" не е правен за метротунел, а за трамваен. Идеята беше трамваят да влезе в тунела и да се махне от Борисовата градина, защото релсите през парка са строени като временно решение. След като се запознах с тази великолепна идея, разговарях със специалисти и ги попитах дали не може да се подмушне тунелът под Перловската река и подпаважно да продължи под "Граф Игнатиев". Специалистите казаха, че е възможно. Виждал съм такъв подпаважен трамвай в Будапеща, който е десетки пъти по-евтин от метрото. Той не е толкова дълбочинно поставен, както е необходимо за метрото. Второ - по-лесен е за поддържане и трето - използва вече налични трамвайни мотриси. Според този проект трамваят трябваше да мине под целия "Граф Игнатиев", под "Алабин", през площад "Македония", да отиде на "Руски паметник" и да излезе на повърхността чак при Княжевското шосе. По този начин улиците "Граф Игнатиев" и "Леге" се превръщаха в пешеходни търговски зони. ... "

  • 001 В 14 часа новият участък на метрото бе отворен за всички със закъснение само от 1 (една) година! 26.08.2020 17:01

    Днес минах през "Красно село" - на огромната табела пише: Начало: м. януари 2016 г. Пусков срок: м. август 2019 г. Една година закъснение за евромутрокрацията е шега работа?…

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но