Свързани новини

25.08.2020 22:08

Шефът на КЗП с опит да фалира туристическия бизнес

Видян 7028 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверяваният от прокуратурата във връзка с 2 преписки за конфликт на интереси Димитър Маргаритов с изтекъл още преди 5 месеца мандат като шеф на Комисията за защита на потребителите е на път да фалира туристическия бизнес. Кумът и кумец на просветния министър Красимир Вълчев, чиито съпруги са съдружнички, явно се опитва да отмести скандалите от себе си и своя роднинско – приятелски кръг, като ги прехвърля на без друго многострадалния бранш. Туризмът беше най-силно ударен от корона кризата. Интересно е защо Комисията му, която е с нулева ефективност цял 5-годишен мандат, не обърне внимание на Топлофикация, чиито потребители бяха изненадани тези дни с увеличени сметки, вместо с намалени с 40% покрай срива на цената на природния газ. Това е „хитът” и измамата на сезона според потребителите. КЗП не се трогва и от всекидневните проблеми на хиляди българи с мобилните оператори, ВиК или банките. Комисията за защита на потребителите обаче се занимава с туризма.


„Основните жалби и сигнали, които получава тази година Комисията за защита на потребителите, са свързани с отменени почивки. За последните месеци много случаи има такива, заяви председателят на комисията Димитър Маргаритов пред pariteni.bg.

По думите му, има доста голямо разрастване на броя на жалбите заради удължения срок за връщане на пари при отмяна на резервации, когато причината е коронавирус.

"Почти двойно е увеличението на броя на жалби в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Потребител 26.08.2020 09:50

    Какво го интересува Маргаритов туристическият бизнес? Той си гледа неговия. Интересува го дотолкова, доколкото ползва всичко свободно, когато посещава българското море с жена си или с любовницата си, както направи за рождения си ден. Той сам обяви, че съчетава проверки на морето с честването на личния си празник, т.е. че с държавни пари и на гърба на бизнеса прави трапези за близки и познати: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8864474

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец