Свързани новини

25.08.2020 14:38

Марешки: Имам информация, че БСП ще подкрепят Велико народно събрание

Видян 1602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаме информация, че БСП ще подкрепят идеята след среща на Нинова  с посланик на западна държава. Това написа лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки във „Фейсбук“. Засега от левицата не са реагирали. Социалистите отказаха предложението на ГЕРБ за консултации относно идеята им да се свика Велико народно събрание и нова Конституция.


По-рано днес ГЕРБ проведоха консултации с НФСБ и ВМРО. След разговора им стана ясно, че „Обединени патриоти“ ще подкрепят идеята им, като партията на Каракачанов ще го направи под условие, предаде бТВ.


Ако различията с коалиционните партньори бъдат изчистени, ГЕРБ събират 116 подписа, но са им необходими още 4 за внасянето на проекта за свикване на ВНС. Консултациите с ВОЛЯ трябва да се проведат на 2 септември. 


 „Всъщност това не се случва за първи път. Няколко пъти в парламента сме били свидетели на обръщане на позицията на социалистите след натиск от определено посолство. Така беше, например, при гласуването за модернизирането на армията. Да не говорим за разкритията с кого са съгласували номинацията  на Радев за президент. Явно социалистите не могат да водят самостоятелна политика и се въртят в посока, зададена от външни фактори“, пише Марешки.


По-рано тази седмица лидерът на ВОЛЯ обяви в ефира на bTV, че от партията му са против ВНС, но ако трябва да се свика – сега е времето. Днес Марешки допълва позицията си, като уточнява, че сегашният парламент е легитимно избран и той трябва да излъчи експертно правителство, което да се справи с политическата криза. 


„Другата му главна задача трябва да бъде да организира прозрачни и честни избори, защото един служебен кабинет на Радев, диктуван от Нинова, няма как да го направи!“, пише още той.


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля