Свързани новини

25.08.2020 11:02

Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората: Петкова

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората – виждаме какъв е дневният ред и той е свързан с рестарт на системата. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ енергийният министър Теменужка Петкова. По думите ѝ, проектът за нов върховен закон е само основа за водене на дебати.

Относно събирането на необходимите 120 подписа, за да се допусне в парламента обсъждането за свикване на Велико народно събрание – Петкова посочи, че зависи от консултациите с останалите парламентарно представени политически сили, които започват днес.

„Първо ще проведем разговори с нашите коалиционни партньори. Така е редно. След това всяка една от парламентарно представените политически сили е добре дошла за диалог. Ние сме отправили покани към всички. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени всички предложения“, допълни Петкова.

Енергийният министър коментира и исканата оставка на правителството. По думите ѝ в момента на страната е необходима стабилност, а такава не може да се осигури в условията на хаос.„Все по-често си задавам въпроса – тези хора дават ли си сметка към какво тласкат държавата и има ли някой, който да поеме отговорността за това. Защото на фона на пандемията от COVID-19, икономическата криза, която се задава и безработицата – последното нещо, което е необходимо на България е да има хаос и юмруци“, посочи още тя.

Петкова допълни, че правителството е легитимно избрано, държавата е стабилна и предсрочни избори не са необходими. Тя беше категорична, че идеята за нова Конституция не е опит за печелене на време от страна на кабинета.

Тя коментира и разминаването между очакваните и получените изравнителни сметки за парно. Енергийният министър обясни, че в края на месец октомври КЕВР ще извърши проверка на всички топлофикационни и газорапределителни дружества, за да провери дали има проблеми с фактурите за крайните потребители.

„До края на този месец хората могат да подадат жалба, ако не са удовлетворени от отговора, могат да се обърнат и към Министерството на енергетиката, където контролните органи на министерството могат да извършат проверка по всеки един конкретен случай“, допълни тя.

Относно договора между България и Гърция за включването на страната ни в в проекта за терминал за втечнен природен газ край Александруполис, Петкова обясни, че по този него се работи от три години. Тя уточни, че на подписването на договора в Атина са присъствали двама американски посланици – на България и Гърция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си