Свързани новини

25.08.2020 10:08

Германската социалдемократическа партия подкрепи протестите в България

Видян 1954 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В официално прессъобщение парламентарната група на Германската социалдемократическа партия, ГСДП, част от управляващата коалиция в Германия, обяви своята


„СОЛИДАРНОСТ С ПРОЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОТЕСТИ В БЪЛГАРИЯ“:


В продължение на много седмици в България хиляди хора протестират с искания за демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система и срещу корупцията. Подкрепяме проевропейските цели на хората. Парламентарната група на ГСПД в Бундестага застава на страната на тези, които се застъпват за основни европейски ценности.


„Демокрацията, върховенството на закона и борбата с корупцията са централните стълбове на европейската интеграция. Ние приветстваме факта, че тези ценности намират широка подкрепа сред българския народ. Членството в Европейския съюз за него с право е най-голямата надежда за по-добър живот.


Ние се солидаризираме с българите, които повече от 45 дни са на улицата в името на проевропейски ценности. Хората настояват за основни ценности, с които България се е ангажирала с присъединяването си към ЕС.


Спазването на принципите на правовата държава в държавите-членки на ЕС е от решаващо значение. Въз основа на бъдещ годишен доклад от Европейската комисия за върховенство на закона, под германското Председателство на Съвета, за пръв път ще се проведе диалог на Съвета за върховенство на закона. Той ще трябва да погледне критично на ситуацията в страните-членки. Освен това, през следващата година прокуратурата на ЕС ще започне работа в 20 държави-членки и също и в България ще преследва корупцията, засягаща бюджета на ЕС."


Текстът на прессъобщението на немски език: https://www.spdfraktion.de/node/4938932/pdf




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.08.2020 15:44

    Адвокат Албена Белянова попита по ЗДОИ Борисов за пачките в чекмеджето му, скандалните запаси и още много други неща https://frognews.bg/novini/advokat-popita-zdoi-borisov-pachkite-chekmedjeto-skandalnite-zapasi-oshte-mnogo-drugi-neshta.html Адвокат Албена Белянова попита по ЗДОИ премиера Бойко Борисов за пачките в чекмеджето му, скандалните запаси и още много други неща. Вчера въпросите са били изпратени на министър-председателя по каналния ред. По закон той трябва да даде отговор на 8 въпроса до 14 дни. Ето и пълния текст на заявлението, с което Фрог се сдоби: ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ от адв. Албена Белянова, адрес за кореспонденция: a_belyanova@abv.bg …

  • 002 майната 25.08.2020 12:31

    Най накрая преодоляха Станишев и се сетиха че когато мечката играе в чуждия двор ще отиде и при тях !!!

  • 001 майната 25.08.2020 12:31

    Най накрая преодоляха Станишев и се сетиха че когато мечката играе в чуждия двор ще отиде и при тях !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец