Свързани новини

24.08.2020 11:19

Защо сме мафия? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола: Гешев

Видян 1926 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Достигната е червената линия. А тя е застрашено върховенство на правото, неделима част от което е независимостта на българската прокуратура, като неделима част от българската съдебна власт. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред 700 прокурори и следователи в резиденция "Бояна".  


"Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Цената са атаки, а тази цена я плащат и нашите семейства", заяви още Гешев, предаде Нова тв.


"Няма да допуснем двойни стандарти, както беше десетилетия. За пръв път от 89 г. повдигнахме обвинения на действащ министър и заместник министър. Извън България се укриват едни от най-богатите хора на България, които мислеха, че са над закона. Затова сме лоши за лошите. Което значи, че сме добри за тези, които ни плащат заплатите”.



"Защо сме мафия ? Защото внесохме дела, а не думи, както е завета на Апостола на свободата - Васил Левски. Защото решихме проблема с телефонните измами. Защото намалихме с над 20% грабежите. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни", каза още главният държавен обвинител, предаде 24 часа.


Пред сградата са се събрали протестиращи, водени от лидера на "Да, България" Христо Иванов, чийто изказвания бяха един от акцентите в декларацията на прокурорската колегия от 10-ти август, с настояване да се проведе днешното събитие.


 


Независимостта е нашата защита от политически натиск, заяви преди това говорителят на главния прокурор Сийка Милева.



Прокуратурата свика за днес национално съвещание. Държавните обвинители обсъждат независимостта си. 700 прокурори и следователи се събраха в резиденция "Бояна". Това става след декларацията на тяхната колегия във Висшия съдебен съвет. В нея се казва, че върху магистратите е оказван политически натиск и се правят опити за посегателство върху независимостта и доброто им име. Твърди се също, че се нарушават върховенството на закона и принципът за разделение на властите.

Освен следователи и прокурори гости на съвещанието са членове на Висшия съдебен съвет народни представители, депутати, министрите на правосъдието и на вътрешните работи Данаил Кирилов и Христо Терзийски, бившият главен прокурор Никола Филчев и други.








 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви