Свързани новини

23.08.2020 11:38

Системата в България е пропита от корупция: Немски депутат

Видян 2732 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Най-големият проблем в България е корупцията и пълзящото премахване на правовата държава и разделението на властите, до което води автократичното поведение на министър-председателя. Пред ЕС той се представя в най-прекрасна светлина, а в същото време изглежда, че си сътрудничи с корумпирани олигарси. Според медиите, съмнителният главен прокурор Иван Гешев, определен от него, не разследва престъпни афери в лагера на Борисов, а вместо това предпочита да притиска президента Румен Радев, издигнат от друга партия, който освен това критикува Борисов. В една правова държава такова нещо е недопустимо." С тези думи германският депутат Клаус Ернст описва настоящата ситуация в България, предаде Епицентър. Ерност е посещавал страната ни и редовно следи събитията в нея – чрез медиите и чрез свои неофициални контакти. Той е заместник-председател на Парламентарната група за приятелство с България, Молдова и Румъния в Бундестага.


Ернст подкрепя протестите и желанието за промяна, но е наясно, че борбата с корупцията ще бъде дълга и трудна. "Със сигурност трябва да се използва възможността за ново начало, която дават едни нови избори.


След толкова много години, прекарани в "системата Борисов", хората с основание са се надигнали срещу мафиотските структури, срещу злоупотребата с власт и шуробаджанащината.


Но ще трябва доста време, докато се демократизира съдебната система и докато борбата срещу корупцията започне да дава резултати. Защото тази корупция е дълбоко вкоренена в самата система.


За да се възстанови върховенството на закона в България, ще са необходими наистина голяма издръжливост, както и подкрепа от страна на ЕС", посочва той.


Според народния представител управляващите в България пренебрегват демокрацията и правовата държава. "Борисов се опитва да запази властта си. Той и приближени нему олигарси контролират медиите. Съдебната система вече не е независима, тя се подчинява на интересите на Борисов и е под негов контрол. Тъкмо по този начин той обезличава демократичните институции и разделението на властите", убеден е Ернст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.08.2020 12:28

    test

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви