Свързани новини

21.08.2020 16:38

Франция, Великобритания и Германия „застанаха на страната на иранския аятолах“: Помпео

Видян 2609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък Франция, Германия и Обединеното кралство заявиха, че не подкрепят призива на САЩ в ООН за подновяване на международните санкции срещу Иран, който е обвинен в нарушаване на ядрената сделка, съобщи Le Monde. В отговор държавният секретар на САЩ Майк Помпео разкритикува европейските сили за подкрепа на иранските аятоласи.

Както пише изданието, САЩ започнаха процеса на ответни ограничения като един от „участниците“ в Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA/СВПД), сключен през 2015 г. Представители на Франция, Германия и Обединеното кралство обаче посочиха, че Вашингтон се е оттеглил от споразумението през 2018 г. и не е страна по него. В официално съобщение трите европейски държави подчертаха, че не могат „да подкрепят тази инициатива, което е несъвместимо с продължаващите усилия за подкрепа на СВПД“. Според изявлението им те продължават да изпълняват задълженията по споразумението, въпреки „сериозните проблеми, причинени от оттеглянето на САЩ“.


 „Ние сме убедени, че трябва да разгледаме въпроса за системното неспазване на иранците на техните задължения по СВПД в контекста на диалога между страните по договора“, обясниха позицията си европейските сили. Те също така „настоятелно“ призоваха Иран да се откаже от всички действия, несъвместими с договора, и напълно и незабавно да се върне към спазването на ограниченията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец