Бившият евродепутат Николай Бареков и негови симпатизанти се събраха на протест пред централата на „Да, България“, съобщава бТВ.


Вчера Бареков заяви, че ще търси лидера на „Да, България“ Христо Иванов, за да му зададе, „някои въпроси“. По- късно в публикация в социалните мрежи, той обяви, че докато чака пред партийния офис гумите на автомобила му са били нарязани.


Днес Бареков направи опит да влезе в офиса на партията за повторен разговор, но не беше допуснат.


Пред събралите се журналисти бившият тв водещ обвини „Да, България“ и лидера ѝ Христо Иванов в зависимост от бизнесмена и издател Иво Прокопиев.


Бареков изрази желание да подари българско знаме на политическата сила, но никой не му отвори в партийния офис.


След това пред сградата струпа камъни от местността „Буджака“ край Созопол, в която Иво Прокопиев има къща. През миналата седмица Бареков имаше акция и там, като обяви, че имотът ограничава достъпа до брега. Местната власт отрече това, а се появиха и съмнения, че политикът се е снимал пред грешната къща.


От "Да, България" заявиха, че днешният протест е „пореден опит на Пеевски, да ги злепостави и дискридитира чрез подставени лица“. В тяхна защита на място дойдоха и представители на гражданското сдружение „Боец“.


Симпатизантите на Бареков наблюдаваха цялата акция от отсрещния тротоар с еднакви цветни плакати в ръце.


Бареков пък беше посрещнат от пано с кадър, в който пече кебапчета за електората преди 6 години.


Снимка: бТВ