Свързани новини

19.08.2020 20:33

Ексшеф в СДВР:Ето нарушенията на майката от Ситняково

Видян 4545 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 4.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генерал Валери Григоров - бивш шеф на „Гранична полиция“ и дългогодишен началник на „Охранителната полиция“ в СДВР коментира пред "Хоризонт" инцидента пред Румънското посолство:
    
„Водачът, в условията на член 20 от Закона за движение по пътищата, е длъжен да съобрази пътните условия, метеорологичните условия и всички онези фактори, които влияят върху безопасността за движение на автомобила. Водачът на моторно превозно средство е извършил редица нарушения, с които е допуснал да влезе в кръстовището и в множеството от хора. Оттам трябва да се започне казусът…

Другата гледна точка е това, че МВР е длъжно, съгласно член 14 алинея 1 точка 5 от Закона за МВР да осигури охрана на обществен ред на всички мероприятия, които са на обществено място и особено на мероприятия, които са със събиране на множество хора. Това е нещо, което МВР очевидно не забелязва, не прави и то е тенденция. Това поведение на бездействие от страна на МВР е обяснимо само и единствено с това, че те много политически започват изборно да предприемат конкретни действия“.

Според Григоров във ведомството „са били длъжни да знаят“ за протеста пред Румънското посолство, защото, по закон, от МВР са длъжни да охраняват обществен ред при провеждане на масови мероприятия:

„Там не се казва дали масовите мероприятия са санкционирани или несанкционирани. Щом са на публично място, те са длъжни да го направят“.

„В такъв случай, като не са им известни наркодилърите, затова ли ги подминават в кварталите „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Модерно предградие“? Защото би следвало наркодилърите да им се обадят, да знаят че ще разпространяват наркотици и едва тогава трябва да приемат действия по тяхното задържане?“.

"Мога да ви кажа много точно, че в първите дни на протестите те (СДВР) подходиха много сериозно, ангажиращо, дори с много тежко полицейско въоръжение и жандармерийско въоръжение, което не беше необходимо в този обем. В един следващ момент, когато от политическото и държавното ръководство осъзнаха, че протестите се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.08.2020 07:18

    По повод анонимен 002: Каква ирония – милиони се били отвратили от озверялата тълпа, а шепа хора се отвратили от престъпните деяния на Борисов. ХА-ХА-ХА!

  • 002 Anonimen 20.08.2020 04:15

    Озверяла тълпа! Милиони хора се отвратиха от шепата протестъри. Майката им била виновна...

  • 001 Anonimen 19.08.2020 23:16

    Въпросът е защо измислената ни прокуратура обвинява само едната страна в произшествието, а инициаторът, в случая безумната и безотговорна майка действала като атентатор е оставена на свобода без никакви последствия?! Доста гнила история...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се