Свързани новини

19.08.2020 13:12

Българите №2 сред установените с К19 на гръцките граници

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Българите са на второ място сред установените на гръцките граници туристи с Covid-19. Няма информация дали има български туристи, заразени по време на почивката, предаде БНР.

Лекарите изразяват съмнение за манипулиране на броя на заразените с вируса, макар че правителството твърди, че това е практически невъзможно.

От началото на месец юли до средата на август по брой на регистрирани случаи на заразени с коронавирус туристи, България е на второ място с 86 души. Те са установени при тестовете на граничните пунктове. На първо място са туристите от Румъния и на трето от Сърбия. Това съобщава секретариатът на министерството по защита на гражданите.

Разрастването на епидемията в Гърция не се дължи на туристите, а на неспазване на ограничителните мерки от местните жители, съобщават от щаба за контрол на коронавируса.

Основните огнища са събиранията на много хора без маски и дистанция, констатираха лекарите.

Стриктно се спазва забраната за събиране над 50 души на обществени места, както и носенето на маски, съобщават от полицията.

В същото време Съюзът на лекарите от държавните болници в официално писмо до министерството на здравеопазването изразява съмнение, че посоченият брой на заразени в туристическите райони не е реален. Това е мнението и на част от опозицията. От комунистическата партия дори съзряха „политика в интерес на хотелиерите“.

От правителството категорично отхвърлят обвиненията за коригиране на броя на заразените.

Все повече са случаите на носители на Covid-19 сред медицински работници,което доведе до временно затваряне на болница в Солун.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец